Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning - Löneadministratör

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
48 timmar
2019-11-24 09:00
11 590 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig att självständigt sköta löneadministrationen i ett mindre företag eller att ingå i en grupp löneassistenter på ett större företag. Vi lär oss allt från lagar och regler till hur man praktiskt sköter löneadministration i löneprogrammet VISMA.

Innehåll
Kursen innehåller grunderna samt lagar och regler inom löneadministration och rör de moment som är en del av en löneadministrationens dagliga arbete. Kursledaren håller teoretiska pass som varvas med praktiska övningar. Efter avslutad diplomutbildning till löneadministratör ska du kunna arbeta med och ha kunskap om regler som styr anställningen, frånvarohantering och förmåner, löner- och semesteruträkningar samt årsskiftesrutiner med tillhörande regelverk.

KURSINNEHÅLL:

 • Arbetstider
 • Sjukdom och ledighet
 • Förmåner
 • Traktamenten och reseräkningar
 • Slutlön
 • Semesterårsavslut, semesterlöneskuld och semesterplanering
 • Skatter och sociala avgifter
 • Grundläggande arbetsrätt
 • Pension och försäkringar
 • Kollektivavtal
 • Löneadministration i VISMA


  Upplägg
  Teori varvas med praktiska övningar. Du kommer att jobba med programmet VISMA. Diplomutbildningen innefattar 48 studietimmar fördelat på 7 sammankomster. Vi träffas varje söndag under sju veckor mellan 9.00-15.00. Varje sammankomst är sju studietimmar  (varje studietimme är 45 min) plus 30 minuters lunchpaus.

  Förkunskaper
  Grundläggande datorkunskap.

  Kursmaterial
  Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Vi använder oss av böckerna "Räkna Lön 1  samt "Räkna Lön 2" och datorövningsboken "Datahandledning till räkna lön 1"  Version 2019. De finns att beställa från Bokus. Tag med din egen dator/laptop. Medborgarskolan tillhandahåller VISMA.

  Diplom:

  I slutet av utbildningen genomförs en examination i form av ett skriftligt prov. För att erhålla ett diplom krävs minst 75% närvaro samt att du har blivit godkänd på examinationen.

  Utvecklingsmöjligheter:

  Vill du fördjupa dig mer så erbjuder vi fler ekonomiutbildningar här på vår hemsida, t ex "Diplomutbildningen - Ekonomiassistent.

  Kursledare:
  Marcelo är en pedagogisk och noggrann kursledare med en magisterexamen i nationalekonomi. Han har erfarenhet inom kreditanalys, skatteregler, redovisning och har arbetat som redovisningsekonom, ekonomiassistent och investeringsanalytiker för både små- och medelstora företag.

  Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

  Kallelse/Faktura
  Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
  Vill du delbetala kursen? Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning i upp till tre månader.
  Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning - Löneadministratör.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning - Löneadministratör!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner