Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: Keramik (fortsättningskurs, kurs B)

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
80 timmar
2022-10-04 09:00
10 995 SEK

Kursbeskrivning

Kurs B, keramiklinjen på Medborgarskolans hantverkscentrum, Ekeby Bruk

Innehåll
Välkommen till del två av Medborgarskolans Diplomutbildning i keramik! I den här utbildningen går vi ännu djupare in på de vanligaste teknikerna, men lägger även till vissa helt nya inslag som till exempel "dreja stort" och "skulptur med krokimodell". Vi kommer också arbeta med sammansatta former, till exempel tekannor. Dessutom fördjupar vi våra dekortekniker ytterligare och kommer bland annat göra egna engober. Utbildningen innehåller både praktiska moment och teoretiska inslag.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor (samma dag och tid) och omfattar 8 x 45 min per sammankomst. Tiderna varje dag är kl. 09:00-16:00 med en timmes lunchpaus. Mikro, frys och kylskåp finns i vår lokal och vi brukar äta lunch tillsammans.

Kursen gör uppehåll för höstlov den 1 november.

Kursen avslutas med en vernissage där deltagarna ställer ut och presenterar sina alster. Datum för vernissagen görs upp tillsammans i gruppen i början av kursen.

Förkunskaper
Det här är en fortsättningskurs och förkunskaper är ett krav. Du måste kunna arbeta självständigt och ha grundläggande kunskaper inom keramik. Det är fördelaktigt om du har gått Diplomutbildning A på Medborgarskolan i Uppsala, men det är inget krav. Skriv gärna i noteringsfältet vid anmälan vad du har för erfarenhet inom keramik.

Är du osäker på om du har rätt förkunskaper är du varmt välkommen att höra av dig, så hjälper vi dig.

Kursledare
Kursledare är Jenny Thunberg som är keramiker med egen ateljé i Uppsala och har över 15 års erfarenhet av keramik. Klicka här för att läsa mer om Jenny eller gå in på @jennyathunberg på Instagram. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. I kursavgiften ingår 10 kg lera och glasering. Övrig lera som används på kursen kommer faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka två veckor före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

OBS! Till denna utbildning gäller samma allmänna villkor som till våra andra kurser. Anmälan är bindande, men du har 14 dagars kostnadsfri ångerrätt, förutsatt att anmälan görs mer än 15 dagar innan kursstart. Om du återtar din anmälan senast 7 dagar före start får du normalt betala en administrationsavgift på 10 % av avgiften. Om du återtar anmälan senare än 7 dagar före start, men innan dag för start, är administrationsavgiften halva deltagaravgiften. Om du avbryter en påbörjad kurs är du normalt skyldig att betala hela deltagaravgiften. Köpevillkoren får du i samband med din bokningsbekräftelse.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Tänk på att det är svårt att jobba med lera om man har alltför långa naglar.

Kursen har plats för max 7 deltagare.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Diplomet utfärdas av Medborgarskolan och är ett bevis för att du har gått kursen.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Keramik (fortsättningskurs, kurs B).

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Ekeby Bruk, Ingång 4 G
75263 UPPSALA

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Keramik (fortsättningskurs, kurs B)!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner