Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning - Ekonomiassistent

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
64 timmar
13 995 SEK

Kursbeskrivning

Som ekonomiassistent är du efterfrågad på arbetsmarknaden och kan arbeta med många viktiga uppgifter på ett företags ekonomiavdelning bl.a. löpande bokföring, kund- och leverantörskontra samt fakturering. Ta chansen att bli diplomerad ekonomiassistent för att kunna gå vidare i din karriär och söka nya utmaningar! Kompetensutveckla dig själv!

Innehåll:
Kursen är en företagsekonomisk utbildning där du lär dig grunderna inom ekonomi och de moment som är en del av en ekonomiassistents dagliga arbete. Som ekonomiassistent kan du få arbeta med allt från bokföring och fakturering till rapporter och underlag för bokslut. Kursen ger dig kompetens att praktiskt kunna arbeta med de uppgifter som kan ingå i en roll som ekonomiassistent eller redovisningsassistent.

Kursen innehåller följande moment:

 • Bokföring i teori
 • Redovisningens syfte
 • Affärshändelser
 • Löpande bokföring av affärstransaktioner, varuinköp och varuförsäljning
 • Momsredovisning
 • Lönehantering - Löner, personalskatter och sociala avgifter
 • Budgetering
 • Budgeteringens syfte och mål
 • Resultatbudget och likviditetsbudget
 • Bokslut i teori
 • Att avsluta konton
 • Upprättande av balans- och resultaträkning
 • Fakturering (kundreskontra)
 • Utbetalningar (leverantörsreskontra)
 • Bokföring i bokföringsprogrammet VISMA

  Diplom utdelas efter genomgången utbildning och är användbart i ditt CV.

Upplägg:
Teori varvas med praktiska övningar i kurslitteraturen samt i VISMA.
Diplomutbildningen innefattar 64 studietimmar fördelat på 8 sammankomster. Vi träffas en gång i veckan dagtid under åtta veckor. Varje sammankomst är åtta  studietimmar  (en studietimme är 45 min) plus 30 minuters lunchpaus.

Förkunskaper
Grundläggande datorkunskap.

Kursmaterial:
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Vi använder oss av boken ”Bokföring från början” ISBN 9789147113231 med tillhörande bok med lösningar/facit. De finns att beställa från Bokus. Tag med din egen dator/laptop. Medborgarskolan tillhandahåller VISMA.

Diplom:
I slutet av utbildningen genomförs en examination i form av ett skriftligt prov. För att erhålla ett diplom krävs minst 75% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Utvecklingsmöjligheter:
Vill du fördjupa dig mer så erbjuder vi fler ekonomiutbildningar här på vår hemsida, t ex "Diplomutbildningen - Löneadministratör."

Kursledare:
Marcelo är en pedagogisk och noggrann kursledare med en magisterexamen i nationalekonomi. Han har erfarenhet inom kreditanalys, skatteregler, redovisning och har arbetat som redovisningsekonom, ekonomiassistent och investeringsanalytiker för både små- och medelstora företag.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

Bra att veta:
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning i upp till tre månader. Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning - Ekonomiassistent.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning - Ekonomiassistent!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner