Visa kurser.se som: Mobil

Din trädgård inklusive träd- och buskbeskärning

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
12 timmar
2022-07-18 18:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Går du i trädgårdstankar och funderar på hur du ska beskära dina träd och buskar? Har du också frågor kring skötseln av din trädgård och vilka växter som skulle trivas där?

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll
På kursen får du en chans att inspireras och entusiasmeras så att du kan njuta av din trädgård. Ett skapande arbete där materialet är levande och svarar på det du gör. Du får tips och idéer kring trädgårdars utformning och komposition. Här syns teman som trädgårdsskötsel från grunden, vilka växter fungerar var och hur får jag till en lättskött trädgård med mera. Kursen behandlar även viss beskärning av träd och buskar utifrån olika perspektiv. Du får också en genomgång av olika verktyg och säkerhet i den mån du behöver.

Upplägg
Kursen är på 3 tillfällen. Första och andra kurstillfället träffas alla i Medborgarskolans lokaler på Skivfilargränd 4 i Västerås. Sista träffen genomförs i någon av deltagarnas trädgårdar. Detta sker en lördag eller söndag beroende på vad ni kommer fram till i gruppen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Lars-Håkan Engman är en van och mycket uppskattad kursledare med bred erfarenhet av trädgårdsskötsel inklusive träd- och buskbeskärning bland annat. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Din trädgård inklusive träd- och buskbeskärning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Din trädgård inklusive träd- och buskbeskärning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner