Visar 1-20 av 585 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 585 träffar
1
2
3
4
...
30

Läs mer om dans och olika danskurser

Här hittar du information som kan underlätta för dig i ditt val av danskurs. Danskurser kan både vara fysiskt ansträngande och mentalt avslappnande. Du kan dansa ensam, i par eller i grupp. Det bästa med dans är att det finns så många olika stilar. Ditt val av danskurs kan grunda sig på tidigare erfarenhet, vilken typ av musik du gillar eller vilket mål du har med dansen. Här finns danskurser för flera olika nivåer, såsom dans för nybörjare, fortsättningskurs och dans på avancerad nivå. Nedan beskriver vi några av de vanligaste dansstilarna. Behöver du mer information så kan du göra en intresseanmälan under varje danskurs. Tillsammans med dansskolor och arrangörer kan vi på kurser.se hjälpa dig att hitta rätt danskurs.

Det finns också danskurser för de med en funktionsnedsättning, se alla kurser här

Här kan du också hitta intensivkurser inom dans. 

Dans för nybörjare 

Innan du påbörjar på en danskurs kan det vara bra att få lite grundläggande fakta om olika dansstilar. Givetvis rekommenderar vi att man följer sin musiksmak och oftast vet man vilken musikstil som får en att vilja dansa. Hur som helst kan det vara bra att känna till mer om dansens karaktärsdrag, vad kommande danslektioner kommer att innehålla och om vilka möjligheter dansen har samt vilka fysiska förutsättningar man bör ha.

Du kanske har viss erfarenhet från att dansa på fester och vid andra arrangemang, men grundstegen lär du dig bäst genom att gå en kurs i dans för nybörjare. Förutom alla lära dig stegen som nybörjare är det också viktigt att få en känsla för rytmen. Detta uppnår kursledaren genom att använda genuin musik och låtar som du enkelt hittar taktkänslan i.

Kurser i Streetdance

Streetdance eller streetdans är ett samlingsnamn för olika dansstilar som alla har sitt ursprung från klubbarna och gatorna i USA. En streetdancekurs  kan därför innehålla; Breakdance, New Style, House, Dancehall och Ragga. Vissa streetdance kurser blandar olika stilar och skapar nya sätt att uttrycka sig genom dansen.

Den mest kända stilen är Breakdance som är en av hiphopens fyra grundpelare. Danskurser inom breaking, som det också kallas, innefattar akrobatisk dans och mycket snabba rörelser och steg som ställer krav på smidighet och styrka. Grunderna från dansen kommer från de afrikanska danserna, men även från Capoira och Jazz.

Den senaste stilen inom streetdance är New Style, vilket är en mix av hip hop och house. På danskurserna hämtas mycket inspiration från de senaste musikvideorna på TV och från danser som utövas på klubbar. Danskursen är renare än breakdance och kan användas inom flera andra musikstilar.

» Streetdance Stockholm
» Streetdance Göteborg
» Streetdance Malmö

Salsakurs

Salsakurser är bland de vanligaste förekommande danskurserna i Sverige idag. Salsa är egentligen en improviserad pardans som innefattar två huvudstilar; Kubansk salsa och NY-/LA-stilen. Grundstegen är dock väldigt lika varandra, men det finns lika många stilar som utövare. I Stockholm, Göteborg och Malmö finns en rad dansskolor som erbjuder salsakurser från nybörjare- till fortsättarenivå.

» Salsa Stockholm
» Salsa Göteborg
» Salsa Malmö

Kurser i orientalisk dans och magdans

Orientalisk dans kommer från Mellanöstern och länderna i norra Afrika och anses vara världens äldsta dansform. En magdanskurs kan variera men i Sverige syftar man oftast till den egyptiska magdansen som är den vanligast förekommande i landet. Orientalisk magdans har nått hög popularitet och det finns ett stort utbud av magdanskurser i Stockholm, Göteborg och Malmö.

» Magdans Stockholm
» Magdans Göteborg
» Magdans Malmö

Afrikansk dans

Afrikansk dans, eller Afro som det ofta kallas, är en blandning av olika afrikanska folkdanser. Vad som karaktäriserar en Afrikansk danskurs är starka och pulserande trumtakter som känns i hela kroppen. En danskurs är en dansupplevelse med hög puls och högt tempo. En dans som liknar de afrikanska danserna är twerking, en dansstil med mycket höfter och rumpa. 

» Afrikansk dans Stockholm
» Afrikansk dans Göteborg

Kurser i bugg och andra pardanser

Pardans kan utövas tillsammans med en danspartner i motionssyfte, i tävlingssyfte inom danssport, eller i sociala sammanhang som i sällskapsdans. Pardans har blivit mer och mer populärt under de senaste åren och intresset för att lära pardanser som vals, tango, bugg, lindy-hop blir allt större. Om du inta har någon partner att dansa med så fixar oftast dansskolorna det åt dig.

» Buggkurs i Stockholm
» Bugg i Göteborg
» Bugg i Malmö 

Bröllopsvals
Ska du snart gifta dig och behöver träna upp bröllopsvalsen. Se vår sida för bröllopsvals.

Flamenco danskurs

Den spanska konstformen flamenco innefattar sång, musik och dans. En kurs i flamenco lär du dig den känslostarka dansen och får influenser från en rad substilar som fandango, soleares och alegrías. Flamenco är en mycket avancerad dansstil men givetvis går det att hitta flamencokurser för nybörjare.

Folkdanskurs

Det finns lika många sorters folkdanser som det finns kulturer och länder. Varje folkgrupp har sin dans som utförs när möten inom gruppen sker. Det kan vara vid stunder av glädje, sorg eller av ceremoniell karaktär. Förutom sin koppling till tradition och historia sammanförs dansen med utmärkande kläder och tillbehör. Är du nyfiken på folkdans? Anmäl dig till en folkdanskurs idag!

Danskurser i Balett

Balett är den dansform som utgör grunden för den västerländska danskulturen och kommer från 1400-talets hov. På en balettkurs lär du dig strikt formaliserade rörelser och positioner. Den klassiska baletten är fortfarande en av huvudstilarna inom dansutbildningarna. Den kräver mycket styrka, smidighet och träning men ger dig också en väldigt bra grund att fortsätta din danskarriär.

Jazz danskurs

Jazzdans är den dansstil du oftast ser på scen i musikaler, filmer och musikvideor. Dansstilen är en sammansmältning av dansstilar från hela världen där den afrikanska dansens rytmik och musik är en av grundpelarna. Många dansskolor erbjuder dig att medverka i en jazzshow efter kurser där du får chans att visa upp dansen. På en danskurs får du en väldigt god grund att utvecklas på. Inom jazzdansen finns också substilar som Streetjazz och LA jazz.

Barndans

Många dansskolor kan erbjuda barndans till de allra yngsta. Danskurser för barn utgår alltid från lek och är oftast mycket fria i sina uttrycksformer. Allt eftersom ditt barn blir äldre hittar de sin favoritdansstil och fortsätter på så sätt till danskurser för ungdomar som finns inom allt från streetdance till bugg och salsa. För de allra minsta anordnas mamma-barn-kurser där du övar din bebis motorik och hittar ett kul sätt att umgås med ditt barn.

Frigörande dans

Dansa utan regler och specifika danssteg. I frigörande dans styr känslan och medveten i kroppen. Se alla kurser i frigörande dans här

Att välja en karriär inom dans

Många av de kurser som du hittar här på kurser.se ger dig förberedande erfarenhet inför att börja studera på danshögskola. Här nedan är några skäl till att satsa på en karriär som professionell dansare, oavsett om målet är att starta en dansgrupp eller öppna en egen dansskola.

• Dans är ett spännande val av karriär. Många personer inom kända dansgrupper kan idag försörja sig på den inkomsten du för genom dansen. På senare år har det skett en betydlig förbättringarna inom industrin.

• Som professionell dansare kan du få många olika uppdrag och ha ett varierande jobb. Det kan vara allt från shower och uppträdande till att medverka i film och TV eller hålla kurser.

• Om du är med i en professionell dansgrupp har du chans att få resa mycket och upptäcka nya platser. Du kan få vara med på spelningar runt om i världen där dansscenen är mer utbredd än i Sverige.
 

Danskurser i utvalda städer

» Dans i Stockholm
» Danskurs Göteborg

» Danskurs Malmö

» Danskurs Linköping

» Danskurs Uppsala

Så här säger de som har hittat sin danskurs på kurser.se

"Jag och min flickvän gick en salsakurs för nybörjare och vi är riktigt nöjda. Jag har aldrig dansat under ordnade former förrut men lärarens stöd gjorde att jag snabbt lärde mig grunderna i salsa. För att hålla igång brukar vi gå på salsaklubb i malmö och man känner sig inte osäker längre."

"Min son älskar hiphop så jag gav han streetdance kurs i födelsedagspresent. Han stortrivs och för mig passar det perfekt eftersom det är en klass i veckan, varje söndag klockan tre. Dansskolan han går på är fantastisk och det är ett nöje att se gruppen dansa tillsammans".

"Vårt företag bokade in Mario för att underhålla oss och ge oss en introduktion i salsa på företagsfesten. Det var riktigt lyckat och alla släppte loss och de flesta kom in i stegen redan efter 10 minuter. Det var ett lyckat event som jag kan rekommendera andra företag."

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer