Visa kurser.se som: Mobil

Dansa Zouk nybörjare - brasiliansk pardans

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2019-10-15 19:45
850 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig dansa Zouk, en pardans från Franska Västindien/Brasilien. Zouk fokuserar på kommunikationen mellan dig och din partner med rötter bl.a. från den energifyllda dansen Lambada.

Innehåll

På kursen får ni genom energi och dansglädje lära er grunderna i Zouk. Ni får möjlighet att dansa både individuellt och i par. Ingen danspartner krävs eftersom att alla kommer att dansa med alla!

Det finns många olika stilar inom Zouk, och något som gör denna dans så speciell är hur öppen den är för olika musikgenrer. Gente de Zona och Enrique Iglesias är återkommande artister som spelas på dansgolvet, men man kan lika gärna höra Ed Sheeran eller Sia.

Upplägg

Du kommer att lära dig grundera i Zouk där varje lektionstillfälle bygger på de föregående, genom att vi lägger till ytterligare variationer och rörelser på vad du lärt dig tidigare. Lektionerna kommer variera mellan 45-60 minuter och sedan följas upp av socialdans där du kan öva på vad du har lärt dig, ställa frågor till läraren och lära känna de övriga deltagarna. Att stanna kvar på socialdansen är inget krav, men det är ett bra sätt att få in dansen i muskelminnet samt reda ut de där frågorna som du kanske inte vågade ställa under lektionen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Johannas kärlek till dans började redan som liten när hennes pappa lärde henne Bugg hemma i vardagsrummet. Hon har även bakgrund i Showdans och Lindy Hop, men det var när hon upptäckte Zouk år 2016 som hon hittade hem.

Under läsåret 2017/18 undervisade hon i sällskapet UKC & CCCU Zouk Society i England och har en undervisningsstil som fokuserar på att få in rätt teknik från början och hur man lär sig att lyssna på sin danspartner. En kurs med Johanna kommer att fokusera på olika tekniker för förare/följare, men också på att ni ska ha kul när ni lär er dem.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Inget kursmaterial krävs för att delta i kursen.

Bra att veta

Ha bekväma kläder och skor med inte alltför mycket grepp/sula (strumpor funkar också bra!).

Dusch och omklädningsrum finns.

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Dansa Zouk nybörjare - brasiliansk pardans.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Dansa Zouk nybörjare - brasiliansk pardans!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner