Visa kurser.se som: Mobil

Dansa Streetjazz nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
8 timmar
2020-01-29 20:15
995 SEK

Kursbeskrivning

En showig och fartfylld kurs där du får testa på jazzdansens och streetdansens härliga uttryck. En perfekt dansstil för dig som vill uttrycka dig känslosamt, elegant men även hårt och kaxigt. Häng med!

Innehåll

Streetjazz är en stil för de som gillar populär musik, högt tempo och att dansa loss! Dansstilen en kombination mellan den allt mer populära dansstilen Streetdance samt en hel del dansteknik från traditionell jazz och showjazz. Det är oftast denna dansstil man ser i musikvideor. Vi kombinerar coola rörelser med attityd. Vi tränar attityd, smidighet och utstrålning. Vi övar även på styrka, teknik och dynamik.

Vi kommer att arbeta mycket med koreografi som till största del handlar om att ha kul, släppa loss och bygga upp självförtroendet. Vi kommer även jobba en hel del med jazzteknik över diagonalerna, populära steg från dagens Streetdance och blanda allt i en kaxig, rolig och fartfylld koreografi.

Upplägg

Vi börjar lektionen med en uppvärmning innehållande lite tekniska moment som successivt bygger upp danstekniken. Över golvet dansas sedan kortare övningar för att avsluta lektionen med att bygga på en danskombination. Fokus ligger på att hitta dansglädje i salen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Emma Hallgren är musikläraren som älskar att dansa och har undervisat på olika dansskolor i olika dansstilar under flera år. 2017 tog hon studenten från De geer gymnasiets dansutbildning. Hon har satt upp dansföreställning bland annat i Kenya på ett barnfängelse med temat ”Mänskliga rättigheter”. Emma är pedagogisk och ser till att alla i gruppen trivs och har roligt. Hon är positiv och väljer att fokusera på det hennes elever kan i dansen. Hon vill att gruppen tillsammans ska utvecklas och ha en kul stund.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindrat.

Kom ombytt och klar, omklädningsrum saknas.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Dansa Streetjazz nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Dansa Streetjazz nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner