Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2019-11-05 18:00
1 095 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig brodera egna mönster och piffa upp dina gamla kläder, väskor eller hattar!

Innehåll

Syftet med kursen är att starta upp egna fria broderier. Vi lägger tid på att skissa egna broderier och lär oss några grundläggande stygn att använda oss av. Vi broderar ett eget valfritt projekt på antingen klädesplagg eller duk, och hjälps åt med inspiration. Kursens innehåll anpassar sig på individnivå och kursledaren hjälper och inspirerar dig till att brodera på ditt egna projekt.

Upplägg

Detta är en kvällskurs som går på samma dag och tid fem veckor i rad. Varje sammankomst består av 3x45 minuter.

Kursledare

Kursledare är Tone Lindgren. Tone har ett varmt intresse för konstformen broderi, något som fick sin start tidigt i livet genom hennes farmor. Tone brinner för att konstformen ska bli bredare och vara något alla kan använda sig av för att få en personlig prägel på både sitt hem och sina kläder. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen. Kursen riktar sig till både nya och vana broderare och vi lär oss nya saker oberoende av viken nivå vi befinner oss på. Alla är välkomna!

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Du behöver broderinålar, spännram, broderitråd samt något att brodera på – antingen ett gammalt klädesplagg/väska/hatt som du vill piffa upp, eller ett tyg. Det finns möjlighet att köpa kursmaterial direkt av kursledaren, men om du vill ha något speciellt är det säkrast att köpa det själv och ta med. Om du vill köpa kursmaterial av kursledaren - meddela då detta vid anmälan.

Kallelse/Faktura

Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart. Om fakturan ska gå till din arbetsgivare, uppge faktureringsadressen i meddelanderutan.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Broderi.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Broderi!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner