Visa kurser.se som: Mobil

Bokföring grundkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
9 timmar
2019-11-28 16:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Redovisning har en stor betydelse hos ett företag. Dess huvudsyfte är att ta fram ekonomiska rapporter över företagets verksamhet. Genom att ha god insikt i ekonomin kan företaget ta rätt strategiska beslut. Få koll på dina siffror och lär dig grunderna i bokföring!

Den här kursen ger bra information för dig som t. ex planerar att starta eget bolag eller vill ta över det ekonomiska ansvaret i ett befintligt bolag. Du får lära dig grunderna i bokföring. Kursledaren håller en teoretisk genomgång som vi sedan arbetar vidare med genom praktiska uppgifter.

Innehåll:
Du kommer bla lära dig:
· Vilka företagsformer som finns
· Vilka skyldigheter har man och vad bör man tänka på när man startar eget företag
· Kontoplan
· Resultat och balansräkning
· Moms och preliminärskatt
· vad kan bli fel i bokföringen? Avstämningar
· Introduktion vad ska man tänka på när man väljer ett dataprogram?

Upplägg:
Vi träffas en gång i veckan under tre veckor i följd.

Förkunskaper: Den här kursen är grundläggande. Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen. Dock är det behjälpligt att du har vana av att använda datorer.

Kursmaterial:
Vi använder boken "Bokföring från början" av Johansson/Ridderström/Östergren. ISBN9789147113231. Boken kan beställas från tex Bokus och Adlibris. Ta gärna med dig block, penna och en miniräknare samt din bärbara dator/laptop.

Kursledare:
Daniel Edman har jobbat som legal consultant för företag som hjälpt andra företag att etablera sig i Sverige. Han har en jur. kand och har även studerat företagsekonomi. Nu använder han sin teoretiska såväl som praktiska kunskap på Medborgarskolan för att undervisa i ekonomi och juridik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta:
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning i upp till tre månader. Skriv i meddelanderutan om du vill delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bokföring grundkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokföring grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner