Visa kurser.se som: Mobil

Boka din egen kursledare inom trädgård! Privat trädgårdskurs inkl. träd- och buskbeskärning

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Enköping
12 timmar
2021-10-16 10:00
5 995 SEK

Kursbeskrivning

Njut av en helg i goda vänner eller familjs sällskap och samlas kring ert gemensamma trädgårdsintresse. Boka en kursledare inom trädgård!

Innehåll
Ha en kurs i din egen trädgård där du tillsammans med dina vänner och familj får fördjupade kunskaper inom ämnet.

Lär dig om hur du ska beskära dina träd och buskar samt om vilka växter som skulle trivas i din trädgård. Kanske har du satsat lite extra på din trädgård den senaste tiden och vill få tips på hur du kan komma vidare.

På kursen får du en chans att inspireras och entusiasmeras så att du kan njuta av din trädgård. Ett skapande arbete där materialet är levande och svarar på det du gör. Du får tips och idéer kring trädgårdars utformning och komposition. Här syns teman som trädgårdsskötsel från grunden, vilka växter fungerar var och hur får jag till en lättskött trädgård med mera. Kursen behandlar även viss beskärning av träd och buskar utifrån olika perspektiv. Du får också en genomgång av olika verktyg och säkerhet i den mån du behöver. Låt dig inspireras av din alldeles egna kursledare!

Upplägg
Kursen genomförs en helg utomhus i din eller någon av dina vänner eller familjs trädgård.

Medtag egen lunch och fika. Vi kommer att ta några pauser under dagen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Maria Svensson är utbildad inom trädgård och har under många år arbetat med både skötsel och växthantering. Nu driver hon sin egen trädgårdsfirma och har en bred kunskap som hon gärna delar med sig av. Hon är en nyfiken, öppen och kreativ person som älskar att arbeta med och i naturen. Maria tycker det är spännande att hitta rätt väg till kunskap och att få vägleda människor till kloka och hållbara beslut som de kan förverkliga i sina egna trädgårdar.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Kursavgiften avser max 10st deltagare. Önskar ni att vi delar upp fakturan på er deltagare eller vill ni delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

  • Detta är ett förslag på kursdatum. Om ni har andra önskemål vänligen kontakta verksamhetsansvarig Linnéa Andersson via mejl på linnea.andersson@medborgarskolan.se.

  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Boka din egen kursledare inom trädgård! Privat trädgårdskurs inkl. träd- och buskbeskärning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Boka din egen kursledare inom trädgård! Privat trädgårdskurs inkl. träd- och buskbeskärning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner