Visa kurser.se som: Mobil

Biodling - inspirationskurs för nybörjare - utomhuskurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Enköping
9 timmar
2021-08-29 10:00
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Det viktiga biet, för biologisk mångfald! För dig som vill starta egen biodling eller för dig som bara är nyfiken. Biodling passar för alla!

Innehåll

I denna kurs får du en teoretisk introduktion om bisamhället och året som biodlare samt tips och råd om biskötsel. Du får även göra besök på en bigård och vara med om praktiskt arbete med bin. Att vara biodlare är både roligt och lärorikt. Det är lätt att bli fascinerad av de flitiga binas samspel med naturen. Livet i bikupan, där bina har olika uppgifter under sin levnad, växlar med årstiderna. Med bina som vägvisare kan du upptäcka växter som du inte ens visste fanns i din omgivning. Bina överraskar ständigt och du lär dig mer för varje år. Biodling kan bedrivas på deltid som hobbyverksamhet, även om det kräver sitt engagemang. Det är lönsamt för dig och naturen!

På kursen får du lära dig binas nytta och vad som produceras i en bikupa. Du får en första genomgång vad som behövs för att starta en biodling och bli biodlare. Vad som gäller för att hålla bin hemma. Hur man kommer igång, vad som behövs, tillstånd, pollinering och värdet av bra honung.

Efter avslutad kurs har du fått en introduktion om grundläggande kunskaper i biodling.

Upplägg

Vi träffas utomhus i Lidingby i Enköping och får där en teoretisk och praktisk genomgång.

Vi börjar att träffas på söndagen kl.10:00-13:00 för en introduktion och genomgång av kursen. Därefter träffas vi på onsdagar kl. 18:30-20:30.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs! En kurs för dig som är intresserad av att börja med biodling.

Kursledare

Malin Göransson har varit biodlare i nästan 10 år och har biodling på hobbynivå. Till vardags arbetar Malin på IT avdelningen på ett läkemedelsföretag.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

I kursavgiften ingår uthyrning av bioverall. Ta med dig oömma kläder samt stövlar.

Kursen utgår från Sveriges Biodlares Riksförbunds material ”Mina första år som biodlare” och arbetsboken ”Min biodling”. Böcker kan beställas vid första kurstillfälle om man önskar, men inget man behöver för att gå kursen. Arbetsboken ”Min biodling” finns även att ladda ner som gratis PDF via denna länk https://www.biodlarna.se/app/uploads/2017/05/91017-Min-biodling-Arbetsbok-f%C3%B6r-deltagare.pdf.

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. 
 
Bra att veta

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Biodling - inspirationskurs för nybörjare - utomhuskurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Biodling - inspirationskurs för nybörjare - utomhuskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner