Visa kurser.se som: Mobil

Biodling - inspirationskurs för nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
6 timmar
2020-05-05 16:00
795 SEK

Kursbeskrivning

Det viktiga biet, för biologisk mångfald! För dig som vill starta egen biodling eller för dig som bara är nyfiken. Biodling passar för alla!

Innehåll

I denna kurs får du en teoretisk introduktion om bisamhället och året som biodlare samt tips och råd om biskötsel. Du får även göra besök på en bigård och vara med om praktiskt arbete med bin. Att vara biodlare är både roligt och lärorikt. Det är lätt att bli fascinerad av de flitiga binas samspel med naturen. Livet i bikupan, där bina har olika uppgifter under sin levnad, växlar med årstiderna. Med bina som vägvisare kan du upptäcka växter som du inte ens visste fanns i din omgivning. Bina överraskar ständigt och du lär dig mer för varje år. Biodling kan bedrivas på deltid som hobbyverksamhet, även om det kräver sitt engagemang. Det är lönsamt för dig och naturen!

På kursen får du lära dig binas nytta och vad som produceras i en bikupa. Du får en första genomgång vad som behövs för att starta en biodling och bli biodlare. Vad som gäller för att hålla bin hemma. Hur man kommer igång, vad som behövs, tillstånd, pollinering och värdet av bra honung.

Efter avslutad kurs har du fått en introduktion om grundläggande kunskaper i biodling.

Upplägg

Vi börjar med en kväll inomhus i Medborgarskolans lokaler kl.16:00-18:30. Nästkommande tillfälle gör vi ett studiebesök hos Uppsalas biodlarförening på Jälla gård kl. 17:00-19:30. Till Jälla gård tar man sig på egen hand alternativt i samrådan om att kunna samåka med varandra.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs! En kurs för dig som är intresserad av att börja med biodling.

Kursledare

Jeanette Almgren har sedan 2016 haft ett brinnande intresse för biodling och är även aktiv inom Jälla gård. Hon kommer att dela med sig av sina erfarenheter om biodling och ge dig som deltagare goda kunskaper i ämnet.

Jeanette driver även JA till Kropp & Själ. Basen är att kropp och själ hör ihop som en enhet. För att må bra måste du ta hand om båda delarna och hon finns här för att hjälpa och stötta dig på vägen. Jeanette är Hälsopedagog, av Branschrådet för Svensk Massage(BSM) certifierad massör, diplomerad massageterapeut. Hon är även utbildad inom Dornterapi. Med i "ryggsäcken" finns mångårig erfarenhet av busskörning och kundkontakt även i andra branscher som handel, vård och omsorg.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursen utgår från Sveriges Biodlares Riksförbunds material ”Mina första år som biodlare” och arbetsboken ”Min biodling”. Böcker kan beställas vid första kurstillfälle om man önskar, men inget man behöver för att gå kursen. Arbetsboken ”Min biodling” finns även att ladda ner som gratis PDF.

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. 
 
Bra att veta

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Biodling - inspirationskurs för nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Biodling - inspirationskurs för nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner