Visa kurser.se som: Mobil

Båtradio SRC - Intensivkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
10 timmar
2020-05-09 09:00
1 395 SEK

Kursbeskrivning

En väl fungerande båtradio ökar säkerheten till sjöss! När mobiltelefonen inte fungerar når du med VHF-radion en kuststation och kan kopplas in på telefonnätet. Du når alla närliggande fartyg, lotsar, Sjöräddningen och Kustbevakningen. Certifikatet är ett krav för att få använda utrustningen. Har du dessutom planer på att hyra en segelbåt i Medelhavet är detta verkligen kursen för dig då man oftast kräver dessa kunskaper.

Innehåll
Kursen blandar teori med praktiska övningar. I kursen ingår bland annat allmänt om radio ombord, mobiltelefon, gränsvåg, VHF-stationers utnyttjande, trafikdisciplin, nödtrafik, kanalval, talteknik och internationell bokstavering.

Upplägg
Detta är en intensivkurs och kursen är på två kurstillfällen (två lördagar). Första tillfället sker en introduktion till kursen och ämnet. Kursen kräver att man arbetar självständigt hemma under veckan efter inför nästa tillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men det krävs att du på egen hand gör hemuppgiften efter första kurstillfället. Detta krävs för att senare få skriva provet.

Kursledare
Kursledare är Jan Östlund. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Detta bör du ha med dig till kursen:
· "VHF till Sjöss” som kan beställas direkt från Stockholm Radio, www.stockholmradio.se/webbshop.
· Pennor och anteckningsmaterial

Förberedelser: Läs igenom NFB:s anvisningar på nätet: http://batlivsutbildning.se.preview.binero.se/src-certifikat/ Anvisningarna innehåller beskrivning över ett webbaserat övnings- och testprogram. Godkänt webbprov är en förutsättning för examination.

OBS! Eftersom alla kursstarter är preliminära – köp bara material när du fått kallelse av oss.

Examination
Observera att det enbart anordnas ett examinationstillfälle per kurs. Kostnad för denna är 500 kr vilket betalas direkt till förhörsförrättaren. 50 kr tillkommer för intygsboken om du inte redan har den.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett mycket brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss! I våra lokaler finns micro och kylskåp. Vi bjuder på kaffe och te!

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10 % rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg (lägst kustskepparintyg) hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Utvecklingsmöjligheter
Nästa steg i din sjölivsutbildning är kustskepparintyget. Se vårt kursprogram på webben för fler kurser inom sjöliv.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Båtradio SRC - Intensivkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Båtradio SRC - Intensivkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner