Inga recensioner än

Att komma igång med fondsparande - distansföreläsning

Längd
1 timme
Pris
150 SEK
Nästa kurstillfälle
22 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
150 SEK
Nästa kurstillfälle
22 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du lära dig mer om fonder? Vill du skapa ett sparande baserat på dina sparmål, din spartid och den risk du är beredd att ta? Då är förmodligen det här en distansföreläsning för dig! Vill du lära dig mer om fonder och aktier erbjuder vi även kurser och föreläsningar.

Innehåll

 Här får du kunskaper om vad en fond är, risker och möjligheter med olika typer av fonder och några olika sätt att hitta information om fonderna.

Du får också kunskaper om olika kontoformer; Aktie- och fonddepå, Investeringssparkonto (ISK), Kapitalförsäkring samt vad som är värt att tänka på när du väljer kontoform.

Efter den här föreläsningen har du kunskaper att starta ditt sparande!

Så här går det till

Detta är en distansföreläsning i realtid där vi ses via ett kostnadsfritt videoverktyg. Länken mejlas ut ca 1 veckan innan föreläsningen, kallelse kommer i ett separat mail. 

Föreläsare

Lennart Sundstedt, civilingenjör (Industriell Ekonomi) med lång erfarenhet av aktiehandel och stort intresse för aktiemarknaden, placeringar, bolagsanalyser och att förmedla kunskaper. Lennart har hållit flera uppskattade grundkurser, distanskurser och även fortsättningskurs och tidigare varit aktiv i Aktiespararnas lokalförening i Västerås.

Lennart har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Sugen på att lära dig mer?

Missa inte våra kurser inom aktiekunskap. När du anmäler dig till en av kurserna nedan ingår våra fristående distansföreläsningar inom aktiekunskap utan extra kostnad. Skriv i meddelanderutan vid din anmälan till föreläsningen om du anmält dig till en av våra kurser.

Vi erbjuder tre olika kurser inom aktiekunskap:

Steg 1: Aktiekunskap nybörjare - distanskurs för dig som är rookie.

Steg 2: Aktiekunskap - medium (distans) - för dig som har viss kunskap om aktiehandel men vill ta nästa steg. I denna kurs har du även tillgång till en onlineplattform för självstudier mellan träffarna.

Steg 3: Aktiekunskap - avancerad (distans) för dig som hållit på ett tag med aktiehandel och vill bli ännu vassare. Delvis genom dialog med andra kursdeltagare.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 augusti, 2023

  • Kurs
  • Distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Att komma igång med fondsparande - distansföreläsning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mälardalen
Stråhles Allé 1A
44132 ALINGSÅS

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights