Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
24 timmar
2022-02-21 18:00
2 195 SEK

Kursbeskrivning

Kursen vänder sig till dig som vill skaffa dig grundläggande kunskaper i filmskapande samt lära dig mer om manusskrivande.

Innehåll

Du kommer att få skriva manuset själv och se till att den kan förmedla ett berättelse med tydligt budskap. Under kursen får du genomgång och möjlighet att jobba i grupp. Du får även arbeta självständigt där du får övergripande kunskap kring den praktiska och teoretiska aspekterna kring hur man gör en fungerande film.

Vi kommer dessutom lära oss flera filmtekniker som används inom filmbranschen. Målet med kursen är att du ska kunna göra filmer på egen hand.

Upplägg

Vi träffas måndagar och torsdagar samma tid varje träff.

Förkunskaper

För att gå denna kurs behövs inga förkunskaper.

Kursledare 

Aram Al-Sharifi och Stefan Wallin träffades för första gången på Uppsala Universitet där de gick en kurs i film och media. Sedan dess har Aram studerat film i USA, och Stefan skrev sitt första kortfilmsmanus på gymnasiet där han vann diplom för bäst manus/treatment. De senaste åren har Aram och Stefan gjort sina egna kortfilmer som finns uppe på YouTube på deras kanal https://www.youtube.com/channel/UCewymshO_O6sTmMriN1R5Pw. De har arbetat med minimal utrustning och begränsade tillgångar för att bevisa att film kan göras oavsett vad du filmar med, eller hur man väljer att filma. Det viktigaste som Aram och Stefan har lärt sig och vad de vill lära andra, är grunderna bakom filmens struktur och hur man kan gå till väga för att göra film effektivt och bra. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Vi kommer att använda oss av boken Att skriva filmmanus skriven av Fredrik Lindqvist. Invänta bekräftelse på kursstart innan du köper din bok.

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Att göra film.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att göra film!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner