Visa kurser.se som: Mobil

Arabiska nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
30 timmar
2 250 SEK

Kursbeskrivning

Med sina mer än 300 miljoner talare har det arabiska språket blivit ett världsspråk och räknas idag som ett av de fem största språken i världen. Språket talas med olika dialekter men skrivs alltid med det arabiska alfabetet som är gemensamt för i stort sett hela arabvärlden.

Innehåll
En kurs för dig som är helt nybörjare där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

• Hälsa och säga adjö
• Hur alfabetet är uppbyggt
• Be om något
• Räkneord

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna språkkurs är en nybörjarkurs i arabiska och vänder sig till dig som inte har någon tidigare erfarenhet av språket.

Kursledare
Mohammed Alassaad har arabiska som sitt modersmål och har en lång erfarenhet av att vara kursledare i språket. Under 34 år har Mohammed undervisat i arabiska i grundskolan samt på gymnasiet. Mohammed har en akademisk examen i arabiska och har även arbetat som tolk. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen använder vi oss av boken ”Lär dig arabiska”. Boken kostar 250 kronor och finns i salen vid första sammankomsten. Materialavgiften faktureras tillsammans med kursavgiften. Totalpriset för kursen är 2500 kronor.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Arabiska nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arabiska nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner