Visa kurser.se som: Mobil

Akvarellmålning - jämn vecka

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
28 timmar
2019-09-02 10:00
2 050 SEK

Kursbeskrivning

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart! Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papprets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll
Under kursen kommer du att :
· träna ögat i att se din omgivning på ett nytt sätt.
· lära dig att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv.
· lära dig om material, färgblandning och bildkomposition.
Praktik och teori växlas med varandra och med genomtänkta övningar guidar ledaren dig steg för steg.

Upplägg
Kursen går varannan vecka (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
I kursen blandas deltagare med olika kunskapsnivåer för att skapa en härlig kreativ dynamik på kursen. Du bör ha kunskap om akvarellmålandets grunder och lite erfarenhet av att måla för att gå kursen. Kontakta gärna vår kursledare och du har någon fråga kring kunskapsnivåer på tfn.: 070-529 24 42 eller via mail: lillemor.wassberg@telia.com

Kursledare
Lillemor Wassberg har målat akvarell i drygt 20 år och är fortfarande lika fascinerad av ämnets särart. Det är därför en stor glädje att lära ut denna kunskap till deltagare som på kort tid uppnår otroliga resultat tycker hon. Lillemor har själv utbildats genom till exempel olika studieförbund, sommarkurser på Wik med mera. Se gärna Lillemors hemsida: www.lilwas.webs.com.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns att köpa på nätet, till exempel på Artistica. Annars kan du om du vill gå till Upsala färg och visa upp din kallelse/faktura (när du har fått den) så får du ett rabattkort med 10% på deras varor (för uppdaterade villkor kring rabattkortet - prata med personalen på Upsala färg). 10% rabatt får du också om du handlar i affären Zinkvit. Om du väljer att handla på Artistica och andra nätbutiker samt i Alunda har de också t ex S:t Petersburg färger både i kaka och tub till mycket bra pris. Innehåller dock kadmium. Det du behöver för kursen är:
. Färglåda med minst grundfärgerna gul, röd, blå (t ex Winsor yellow, Winsor red, Winsor blue green och red shade).
Winsor & Newton har även en mindre låda med blandade färger som är prisvärd. Köp gärna studiofärg.
· Akvarellblock minst A4, 300 gr (t ex Fabriano eller Saunders waterford), gärna grov gräng
· En mjuk och en hård blyertspenna.
· Mjukt suddgummi.
· Enkel målarpensel minst 5-6 cm (även kallad moddlare).
· Akvarellpenslar (storlekarna 6 och 12).

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vattenburkar och underläggsskivor finns att låna i ateljén. Tips till första lektionen: ta ett lika stort papper som färglådan är. Rita 12 rutor i blyerts (om den har 12 färger). Måla varje färg i samma ordning som i färglådan och skriv deras namn under. Det underlättar mycket för att du lättare ska se och hitta dem.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akvarellmålning - jämn vecka.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akvarellmålning - jämn vecka!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner