Visa kurser.se som: Mobil

Akvarell - Helgkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
10 timmar
2019-11-02 10:00
995 SEK

Kursbeskrivning

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart! Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papprets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll
Under kursen kommer du att:
· Träna på att skapa ljus, skugga, volym och struktur
· Lära dig om material, färgblandning och bildkomposition.
. Praktik och teori växlas med varandra och ledaren guidar dig steg för steg så att du känner dig trygg i ditt eget skapande.

Upplägg
Kursen är en helgkurs och går en lördag och söndag. Varje tillfälle omfattar 5 x 45 minuter (1h 15 min paus för lunch och fika).

Förkunskaper
För att delta i kursen är det bra om du har lite tidigare erfarenhet av akvarellmålning, men nybörjare är också välkomna.

Kursledare
Lillemor Wassberg har målat akvarell i drygt 20 år och är fortfarande lika fascinerad av ämnets särart. Det är därför en stor glädje att lära ut denna kunskap till deltagare som på kort tid uppnår otroliga resultat tycker hon. Lillemor har själv utbildats genom till exempel olika studieförbund, sommarkurser på Wik med mera. Se gärna Lillemors hemsida: www.lilwas.webs.com.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns att köpa på t.ex. på zinkvit.se som har både näthandel och fysisk butik. Du kan också gå till Upsala färg och visa upp din kallelse/faktura (när du har fått den) så får du ett rabattkort med 10% på deras varor (för uppdaterade villkor kring rabattkortet - prata med personalen på Upsala färg).
. Färglåda med minst grundfärgerna gul, röd, blå (t ex Winsor yellow, Winsor red, Winsor blue green och red shade). Winsor & Newton har även en mindre låda med blandade färger som är prisvärd. Köp gärna studiofärg.
· Akvarellblock minst A4, 300 gr (t ex Fabriano eller Saunders waterford), gärna grov gräng
· En mjuk och en hård blyertspenna.
· Mjukt suddgummi.
· Enkel målarpensel minst 5-6 cm (även kallad moddlare).
· Akvarellpenslar (storlekarna 6 och 12).

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas ut till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Ett tips till den första lektionen: Ta ett papper som motsvarar storleken på färglådan. Rita lika många rutor som det är färger i färglådan och färglägg sedan varje ruta i den ordning som färgerna ligger i lådan. Det underlättar mycket för att du lättare ska se och hitta färgerna när du målar.

Vi har lunchpaus på en timme samt 15 minuter paus lite senare. Det finns micro och kylskåp, så du är välkommen att ta med lunchlåda!

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akvarell - Helgkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akvarell - Helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner