Visa kurser.se som: Mobil

Akrylmålning - Fortsättningskurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Enköping
15 timmar
2019-10-02 18:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Utforska, experimentera och lär känna akrylens särart. Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papprets yta. Inget kan skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg som dina egna målningar.

Innehåll
Genom praktiska och enkla målningsövningar upptäcker vi konstnären i var och en av oss. Det är inte avbildning som är det väsentliga. Alla har sitt eget personliga uttryckssätt. I denna fortsättningskurs inriktar vi oss på stilllebenmåleri vid staffli.

Upplägg
Kursen går varje vecka (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Detta är en fortsättningskurs, så du ska ha grundläggande kunskaper i färgcirkeln.

Kursledare
Kursledare är konstnären Simon Kolthoff. Han har flera års erfarenhet och utbildning i bildskapande tekniker. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart.
Akrylblock 250-300 gr, akrylfärger, penslar nr. 4,8,12 gärna syntetpenslar, en eller två glasburkar eller större plastmuggar, hushållspapper, kladdpapper, blyertspenna och suddgummi. Du behöver dessutom ett par dukar ellet pannåer på ca 50×60 cm och ett staffli.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akrylmålning - Fortsättningskurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akrylmålning - Fortsättningskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner