Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Styrelsekunskap, Distans

Medborgarskolan
Kursinformation
Distans
8 tillfällen
Kursen har löpande start, kontakta oss
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Styrelsekunskap

Kursen syftar till att ge den som funderar på vad det innebär att sitta med i en styrelse inom en förening eller en mindre organisation grundläggande förståelse för vad som kan ingå i arbetet. Efter genomförd kurs är målet att du kan agera mer effektivt, aktivt och professionellt i styrelsearbetet.

Kursen har löpande start. Det innebär att du startar när det passar dig. Kursens åtta kapitel läses i eget tempo under åtta veckor.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Den som är intresserad av vad styrelsearbete i en förening eller en mindre organisation innebär. Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

  • Hur ett styrelsemöte går till
  • Vad en styrelsemedlem kan göra – vilka befogenheter och verktyg som kan användas för att åstadkomma diskussion och beslut
  • Konstituerande styrelsemöte
  • Inkluderande arbetsformer
  • Juridiskt ansvar
  • Inför årsstämman – vad ska styrelsen ha gjort

Upplägg

Distanskursen bygger på självstudier utan ledarhandledning och har löpande start. Det betyder att du anmäler dig och startar distanskursen när det passar dig. Du gör kursen i din egen takt. I de olika avsnitten finns en introduktionsfilm där en person informerar dig om innehållet och vad du ska göra. Kursen innehåller teori, instruktionsfilmer för olika moment, interaktiva övningar.

OBS! Kursen fungerar inte på Microsofts webbläsare Internet Explorer eller Edge. Vi rekommenderar Chrome eller annan webbläsare som stöder internetstandard.

Kursledare

Kursen bygger på självstudier utan ledarstöd.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Styrelsekunskap, Distans.

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan!

Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En distanskurs passar dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23A
113 47 Stockholm

Recensioner
Bli den första att recensera Styrelsekunskap, Distans!

Liknande kurser