Visa kurser.se som: Mobil

Fartygsbefälsexamen klass VIII ombord

Marina läroverket
Kursinformation
Stockholm
5 dagar
11 000 - 13 750 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Utbildning för Fartygsbefälsexamen klass VIII - ombord

 


 

Detta är en kurs för dig som siktar på att jobba som skeppare. Tre dagar av utbildningen sker till sjöss ombord på vår tullkryssaren Petsamo.

För många växer tanken på att kunna jobba med sin hobby, båtlivet i takt med att erfarenheten och upplevelserna till sjöss blir större. Fartygsbefäl klass VIII är för många början till en yrkeskarriär. Med en "åtta" i bagaget kan du köra taxibåt och mindre arbetsbåtar (upp till ca 15m längd). Den ger dig också större trygghet i din roll som skeppare och passar även bra för den säkerhetsmedvetne fritidsskepparen.

Vi tror att den bästa skolan är att praktiskt öva ute på sjön och har därför valt att förlägga tre dagar av utbildningen ombord på vårt skolfartyg Petsamo, som är en fd finsk tullkryssare på 22 meter och ett deplacement på 60 ton. Vi navigerar runt i Stockholms skärgård och bor ombord där vi varvar teori och praktik, bl.a. sjökortspreparering, mörkernavigering, radar, livflotteövning och sjösäkerhet.

Kursen uppdelad på två delar. En självstudiedel och lärareled praktikdel.

Välkomna!

Målgrupp

Inga speciella förkunskaper men båtvana rekomenderas. Läkarintyg för sjöfolk för inre fart

 

Kursledare:

Thomas Billow
Tobias Borg

Mål och innehåll

fartygsbefälsexamen, marina läroverketÄmnets kärna är ett grundläggande säkerhetstänkande för verksamheten ombord, säkerhetsövningar och kunskaper om fartygets konstruktion samt säkerhetsutrustning. I ämnet ingår kurser som leder till olika typer av certifikat som erfordras för att inneha befattningar ombord ett fartyg.

Kursen leder till den lägsta nautiska examen och ger grundläggande kunskaper för att arbeta som fartygsbefäl klass VIII. Kursen skall också ge möjligheter att nå den kompetens som krävs enligt Sjöfartsverkets föreskrift i behörighetsförordningen.

Tid och datum

Fartygsbefälsexamen klass VIII genomförs under fem intensiva dagar varav tre sker till sjöss ombord på vår fd.tullkryssare Petsamo eller fd. Minsvepare Viksten

Kostnader

11 000 kr exkl moms.
Mat och boende ombord på Petsamo liksom examination ingår.
Kurslitteratur tillkommer med 1 400 kr exkl 6% moms

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fartygsbefälsexamen klass VIII ombord.

Marina läroverket

Marina Läroverket

Klart Skepp Marinteknik AB

är ett privatägt utbildnings- och sjöfartsföretag som bildades 1991. Företaget har sitt säte i Danderyd. Verksamheten bestod från början av marin utbildnings- och rederiverksamhet med segelfartyget Belle Amie. År 1992 startades ett samarbete med Danderyds gymnasium som pågick fram till...


Läs mer och visa alla kurser med Marina läroverket

Kontaktuppgifter till Marina läroverket

Marina läroverket

Stocksunds Hamn
182 78 Stocksund

Recensioner
Bli den första att recensera Fartygsbefälsexamen klass VIII ombord!