Visa kurser.se som: Mobil

Akvarellkurser - Frankrike

Marianne Chayet
Kursinformation
Banyuls sur Mer, St. Gervais sur Mare
1 vecka
4 900 - 5 900 SEK

Kursbeskrivning

Akvarellkurs i Frankrike 2020

OBS! Inga datum satta i nuläget.

akvarellkursMarianne Chayets akvarellkurser vänder sig i huvudsak till dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av akvarellmåleri men även till dig som vill få en ny infallsvinkel på ditt eget sätt att arbeta eller helt enkelt ta del av ett annorlunda arbetssätt. En kurs i akvarellmåleri kan säkert ge dig lite nya tips och idéer.

Under akvarellkursen i Frankrike använder vi oss av naturen som formgivare och målar i huvudsak landskapsmotiv. Vid varje kurstillfälle går Marianne grundligt igenom dagens uppgift. Hon demonstrerar och förklarar hur man kan gå tillväga för att uppnå bästa möjliga resultat och visar vilka verktyg man bör använda. Ni kan ställa frågor under tiden om något är oklart. Sedan är det bara att sätta igång med liv och lust!

Under kursen får ni individuell handledning under hela arbetspasset och kursdagen avslutas alltid med en gemensam genomgång och utvärdering av dagens arbete. Detta brukar uppskattas mycket av alla deltagare då man har en chans att få synpunkter på sina alster av både mig och de andra deltagarna. Vi tittar även på bildkomposition och hur vi kan beskära bilden för att få fram det där lilla extra.

Marianne Chayet har fortlöpande tekniska genomgångar av olika slag; vilka papper man uppnår bästa resultat på, hur vattnet beter sig, vilka färger och färgkombinationer som kan vara intressanta, olika tips och tricks etc.

Banyuls-sur-Mer  2020

En av akvarellkurserna kommer att hållas i den fina lilla staden Banyuls sur Mer nära den spanska gränsen där vi kommer att bo på hotell Manoir. Vi målar i det underbart vackra, relativt orörda och oerhört varierade landskapet i Franska Katalonien. Hotellet ligger 150 m från Medelhavet och är väldigt välskött och fint. 

Datum för kursveckan ej satta ännu:  

Målning på hög höjd i Banyuls-sur-Mer.

Jag kommer även att hålla en akvarellkurs i St Gervais sur Mare 2020 - Datum ej satta ännu. 

St Gervais är en pittoresk liten bergsby i sydvästra Frankrike där vi kommer att bo på ett underbart B&B som drivs av en svensk inredare. Hon och hennes dotter  har ordnat det makalöst vackert. Vi kan måla i den stora trädgården och i underbara omgivningar. Det är ca 4-5 mil till havet från denna genuina - och av turismen - orörda bergsby. Man flyger lättast med Ryanair till Beziers som endast ligger 5 mil bort. Man kan även flyga till Barcelona.

Vår målarplats i Olargues några mil ifrån St Gervais-sur-Mare.

Välkomna till sydvästra Frankrike på akvarellkurs 2020!

Målgrupp

Den här målarkursen vänder sig till alla som vill kombinera en semestervecka med sitt målarintresse kommer att få en härlig sommarupplevelse.

Målet med kurserna är att ge deltagarna en bra grund att stå på inför framtida måleri så att de ska kunna utveckla sin personliga talang utan att fastna i en färdig form. Mina kurser kommer att ge dig dig ökad kunskap om akvarellmåleriets olika tekniker och mysterier samt att ge dig verktygen att kunna ta tillvara de fantastiska möjligheter som akvarelltekniken har att erbjuda.

På målarutflykt till Gorge d'Heric - en djup dalgång omringad av höga berg.

Kostnader

Kurskostnad (exkl. resa, kost & logi):

St Gervais sur Mare och Banyuls-sur-Mer 5900:- 

Man flyger billigt till Beziers med RyanAir.

Det finns fortfarande platser kvar på kursveckorna i Frankrike!

Här målar vi i skuggan under platanerna i Anns vackra trädgård.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akvarellkurser - Frankrike .

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 10 recensioner.

Carina T
(5)
Vill varmt rekommendera fantastisk kurs i Banyuls Sur Mer i Sydfrankrike. Vackra miljöer med charmigt hotell i en söt by med Pyreneerna i bakgrunden. Marianne var fantastisk på att lära ut och organisera våra målningsutflykter. En generös person med sina kunskaper och ideér. Jag har verkligen utvecklats liksom de andra i kursen. Roligt med utfly...
Visa hela
Tina
(5)
Akvarellkursen i Banyuls sur Mer 2014 var riktigt bra! Marianne är en fantastisk pedagog och ingen annan lärare har lärt mig så mycket om själva tekniken och inspirerat mig så mycket som hon. Hon finns för alla oavsett vilka tidigare erfarenheter man har. Kurskamraterna var väldigt trevliga och vi fick se mycket av omgivningarna. Byn hade allt m...
Visa hela
Linnea
(5)
Vecka 20, 2014 Jättetrevlig vecka trots lite väl mycket blåst. Mysigt boende där vi delvis lagade mat själva vilket ytterligare bidrog till god gemenskap. Härlig omgivning med vackra vingårdar och inspirerande vyer...

Marianne Chayet

dd3

Marianne erbjuder ett stort urval av akvarellkurser! Här kan du få information om samtliga kurser. Nya kurser startas då minst fem personer som vill gå samtidigt finns. Du kan när som helst fylla i och skicka en intresseanmälan till den...


Läs mer och visa alla kurser med Marianne Chayet

Kontaktuppgifter till Marianne Chayet

Marianne Chayet

Surbrunnsgatan 8A
11421 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 117 recensioner.
Läs recensioner
Tillåtande pedagogik på Marianne...
Marianne Chayet

Catharina Lindahl blev medlockad på en akvarellkurs hos Marianne Chayet och blev fast. Hon tycker att Mariannes är en fantastisk pedagog.

Läs mer