Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Cellokurs för nybörjare

Malmö Musikskola
Kursinformation
Malmö
14 tillfällen
2020-08-24
4 550 SEK
cellokurs för nybörjare

Kursbeskrivning

Lär dig spela cello

Cellon hörs i symfoniorkestrar i stora konsertsalar, men även i tv-spel och filmmusik. Cellons ton är varm och fyllig och samtidigt klingande, vilket gör den till ett lämpligt instrument även för solospel.

Vill du börja med ett stråkinstrument, men vet inte vilket? Då kanske cellon är något för dig.

Vi anpassar undervisningen efter dig eller ditt barn och ser till att ni får den hjälpen ni behöver för att utvecklas och upptäcka allt musiken har att erbjuda. Man lär sig att lyssna, läsa noter och spela redan från första dagen.

Kursinnehåll

  • Notläsning: redan från första dagen lär man sig att läsa och spela samtidigt. Vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet.

  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.

  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Vi sjunger olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem.

  • Klang: vi går igenom cellons olika nyanser -och klangfärger. Cellon ska vara som en förlängning av rösten.

  • Teknik: en god teknik är en förutsättning för att kunna ha en varierad repertoar. Vi lär oss grundläggande stråkteknik och vänsterhandsteknik.

  • Ergonomi: att sitta rätt när man spelar är otroligt viktigt för att undvika yrkesskador. Vi går igenom olika övningar för axlar och sittbenen som upprätthåller en bra hållning.

Upplägg och längd på kursen

För hösten 2020 kommer lektionerna preliminärt hållas på måndagar mellan 16–20. 

14 tillfällen à 30 min, eller 7 tillfällen à 60 min.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Barn och vuxna. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Ingrid Nordenhake är en klassisk cellist, utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, Conservatoire de Lyon (Frankrike) och Norges Musikhögskola. Bland hennes lärare kan nämnas Torleif Thedéen, Samuli Önströmer och Andreas Brantelid. Ingrid har sedan 2012 årligen deltagit på internationella masterclasses och festivaler. Hon är engagerad i en stråkkvartett och en kammarmusikduo (piano/cello). Bland priser och stipendier hon har fått kan nämnas: Sparbanksstiftelsen Skåne (Kulturstipendium i musik 2018), Marianne och Lars-Anders Linders stiftelse (2018), Vadstenas Kammarmusikakademi (2017), Kungliga Musikaliska Akademien (2016), Familjen John Anderssons i Anderslöv stiftelse (2014). Ingrid anpassar undervisningen till eleverna och utgår ifrån elevernas individuella förutsättningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Cellokurs för nybörjare.

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola erbjuder lektioner i piano, cello och saxofon till såväl nybörjare som erfarna. Vi undervisar barn från 5 års ålder och vuxna. Under åren har vi haft allt från elever som har musiken som hobby, till studenter som söker...


Läs mer och visa alla kurser med Malmö Musikskola

Kontaktuppgifter till Malmö Musikskola

Malmö Musikskola

Jörgen Kocksgatan 65A
21120 Malmö

Tel: 040 643 00 07
Mobil 0761 47 30 30

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Recensioner
Bli den första att recensera Cellokurs för nybörjare!

Liknande kurser