Street Jazz & Jazz

Malmö Dansakademi
Kursinformation
Malmö
12 tillfällen
980 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Kom och dansa Streetjazz med oss på Malmö Dansakademi!

Street jazz är en utveckling av den rena Streetdancen. Man använder sig av de mjuka, feminina rörelserna och tekniken från jazzdansen men tillför tyngden och trycket från streetdance. Det är den mest vanligt förekommande stilen i de flesta musikvideos idag - vilket inte är så konstigt - stilen är snygg, cool och utmanande.

Under terminens gång kommer vi att gå igenom och träna tekniker från båda dansstilar. Allt för att kunna få de två stilarna att flyta tillsammans på allra bästa sätt.

Vi på Malmö Dansakademi har lyckats bygga upp ett program för barndans som anpassar sig till deras förmåga. På våra barndans-kurser utvecklar barnet sin musik- och rytmkänsla, samt rörelse- och kroppsuppfattning. Ett utmärkt sätt att låta barnen lära sig dansa och använda kroppen korrekt samtidigt som de har väldigt roligt!

En av de största dansstilarna där finns!

Efter första världskrigets slut förändrades dans och musikvärlden. Jazzmusiken blomstrade upp i södra USA och spred sig snabbt över hela världen. Dansen flyttade från de fina balsalarna och balettscenerna till nattklubbar, bordeller och cabaréer. Sedan dess har Jazzdansen fortsatt att absorbera nya influenser från populärmusiken och genren breddas ständigt.

Jazz är en av de populäraste dansstilarna idag och ligger grunden till de flesta koreografier i musikvideor, musikaler och filmer. Dansen kännetecknas av sin energi, känsla och elegans. Den har dessutom haft stor betydelse i utvecklingen av många moderna danser. Det finns en rad olika sorters stilar inom jazz, så som broadway jazz, lyrisk jazz och modernjazz m.m.

På våra jazz kurser tränar vi grundläggande teknik, koordination och smidighet kring snygga koreografier som skräddarsys efter gruppens förutsättningar. Kursen är inte specificerad på endast en stil utan vi kommer att dansa olika stilar inom jazzen. Det kommer att bli en stor salig jazzblandning!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Ungdom/vuxen kurs och barnkurs

När?

- KURSER PÅ PLATS:

VÅRTERMIN 2023
27 FEBRUARI - 21 MAJ, VECKA 9-20 (12 veckor)

Måndagar
kl. 18.10-19.10 Lyrisk jazz lätt/mellan

Tisdagar
kl. 18.10-19.10 Street jazz mellan

Onsdagar
kl. 17.00-18.00 Street jazz 9-11 år
kl. 20.30-21.30 Street jazz mellan/avancerad

Onsdagar
kl. 20.30-21.30 Jazz teknik öppen nivå

Kursschema samt kursanmälan för vårtermin 2023 hittar du via dansakademi.se/kurser.php.

En kurs kostar 980 kr för tolv lektionstillfällen och varje lektion varar i 60 minuter.

Video

Intresseanmälan

Intresserad av Street Jazz & Jazz och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Malmö Dansakademi

Välkommen till Malmö Dansakademi!

Malmö Dansakademi erbjuder danskurser inom alla tänkbara dansstilar. Vårt utbud håller alltid högsta kvalité! Här kan du till exempel välja mellan Orientalisk magdans, Dancehall, Klassisk Balett, Salsa, High heels, Dance fitness, Poledancing, Afro beat, Jazz och Streetdance. I dansstudion finns kurser för...


Läs mer och visa alla kurser med Malmö Dansakademi

Kontaktuppgifter till Malmö Dansakademi

Malmö Dansakademi

Sofielundsvägen. 57
214 34 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Street Jazz & Jazz!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Street Jazz & Jazz, fyll i följande uppgifter: