Pole Dancing & Pole Exotic

Malmö Dansakademi, i Malmö
Längd
12 tillfällen
Pris
2 400 SEK inkl. moms
Längd
12 tillfällen
Pris
2 400 SEK inkl. moms
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

pole danceDanskurs i Pole Dancing

Poledance är en vacker och fysiskt krävande sport, som numera är en etablerad och erkänd träningsform som lånar många element från gymnastik och akrobatik. Framförallt den arealiska cirkusakten "chinese pole", det vill säga luftakrobatik på stång. Även den flera hundra år gamla indiska sporten "mallakhamb" visar slående likheter.

För att verkligen behärska poledancing krävs förvisso ihärdig träning med mål att förvärva nödvändig styrka, smidighet, disciplin, uthållighet och balans. För att inte tala om kreativitet och en god portion mod!Idag har Pole Dancing spridit sig till ett oräkneligt antal gym och dansstudios i Europa, Australien, Asien och Amerika - t.o.m. till oss i Malmö tack vare oss på Dansakademin! Pole Dancing befinner sig onekligen i en explosiv tillväxtfas. Världsomspännande tävlingar organiseras och uppträdanden fyller stora teatrar. Framför allt har ribban höjts så oerhört de senaste 3-4 åren. Det är ingen överdrift att säga att dagens utövare har all makt att forma poledance till precis det de önskar.

Anledningen till att pole dance har erkänts som en så pass givande träningsform är just för att sporten kan utövas på många olika nivåer och succesivt bygga upp samtliga egenskaper.

Träningen är anpassad för alla fitnessnivåer, alla kroppstyper och alla storlekar! Klasserna har ett begränsat antal deltagare och vi kommer anpassa oss till var och en av våra elevers träningserfarenhet och förutsättningar. Kom ihåg! Träningen är anpassad för alla fitnessnivåer men när det gäller pole dancing är alla i din klass nybörjare. Men oroa dig inte, ni kommer definitivt att få en workout!


Pole Exotic är en koreografi baserad klass som går ut på att dansa med och runt stången med fokus på sensuella rörelser, feminin energi och uttryck.

Observera att denna klass inte involverar tricks på stången!

Pole Exotic dansas vanligtvis i så kallade stripp skor (högklackade skor med hög plattform) och är anmärkningsvärt för sin djärva sensualitet och "dans geometri" (eleganta/knepiga/abstrakta linjer) skapade av dansarnas ben, armar, kropps positionering i förhållande till stolpen m.m.

Den här klassen kommer att lära dig de grundläggande teknikerna för pole exotisk stil och hur man dansar i högklackade skor, utvecklar din kroppsform och koordination, samtidigt som du sömlöst bygger upp din styrka och utvecklar ditt självförtroende och självkärlek i processen.

Några av rörelserna som vi kommer att lära oss på kursen är kroppsvågor och benvågor, snurr och piruetter, mjuka övergångar från att stå upp ner till golvet och vice versa, golvarbete runt stången, lite lätt golvakrobatik kring stången (hopp, droppar, övergångar) och mycket, mycket mer!

✔️ Bästa klädseln för klassen
• Knäskydd • Leggings eller shorts och valfri topp/t-shirt
• Vanligtvis är denna dansstil avsedd att utföras i strippskor/stångskor (högklackade skor med hög plattform). Men om du inte äger dem eller om du aldrig har dansat i dem förut, rekommenderar vi att du börjar utan dem och väljer strumpor istället.
• Om du vill införskaffa dig högklackade skor så rådfråga gärna läraren. Lita på oss, det finns mycket att tänka på när du väljer det perfekta paret.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

När?

- KURSER UNDER VÅRTERMIN 2024
26 FEBRUARI - 19 MAJ, VECKA 9-20 (12 veckor)

MÅNDAGAR
kl. 18.10-19.10 Poledance, nybörjare
kl. 19.20-20.20 Pole Exotic, öppen nivå
kl. 20.30-21.30 Poledance, lätt/mellan

ONSDAGAR
kl. 18.10-19.10 Poledance, nybörjare
kl. 19.20-20.20 Poledance, lätt/mellan
kl. 20.30-21.30 Poledance, mellan

Kursschema samt kursanmälan för vårtermin 2024 hittar du via dansakademi.se/kurser.php.

En kurs kostar 2400 kr för tolv lektionstillfällen och varje lektion varar i 60 minuter.

Målgrupp

Ungdom/vuxen kurs

Video

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Pole Dancing & Pole Exotic och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Madeleine
27 feb 2022
Världens bästa dansskola!

Malmö Dansakademi är mitt andra hem där jag lever och andas för dans. Har dansat på denna fantastiska dansskola i över 12 år nu och jag kommer att fortsätta att dansa här tills ...

Visa hela
1/5
Nina
23 feb 2022
Konstiga regler och trångt på polekursen

Trots att kursen är betald så får man betala extra när man missar ett tillfälle. Dessutom mycket folk så man får samsas tre stycken om en pole, blir då också svårt att lära sig....

Malmö Dansakademi
24 feb 2022
Hej Nina, Vi hade uppskattat om du hör av dig till oss först i receptionen eller via ku...
Visa hela
Malmö Dansakademi
Sofielundsvägen. 57
214 34 Malmö

Välkommen till Malmö Dansakademi!

Malmö Dansakademi erbjuder danskurser inom alla tänkbara dansstilar. Vårt utbud håller alltid högsta kvalité! Här kan du till exempel välja mellan Orientalisk magdans, Dancehall, Klassisk Balett, Salsa, High heels, Dance fitness, Poledancing, Afro beat, Jazz och Streetdance. I dansstudion finns kurser för...

Läs mer och visa alla kurser med Malmö Dansakademi

Highlights