Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Orientalisk magdans & Bollywood

Malmö Dansakademi
Kursinformation
Malmö
12 tillfällen
980 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

magdansOrientalisk magdans

När man dansar orientalisk magdans ligger mycket fokus, som namnet antyder, på magen och magen är kroppens främsta stöd- och kraftcentra. Så om du vill passa på att få en snygg mage och bättre hållning samtidigt som du lär dig en fantastiskt rolig dansstil är till Malmö Dansakademi du ska gå! Vi vill också poängtera att det aldrig är för sent att lära sig magdans, så oavsett vem du är och hur du ser ut är du varmt välkommen till våra lärorika danslektioner! 

Den orientaliska dansens ursprung är från Mellanöstern och anses vara världens äldsta dans. Dansen är en tolkning av framför allt trummor, men också andra musikinstrument som t.ex. fjol och flöjt. Det innebär att följa takter med olika höftsnärtar, höftcirklar, höftåttor och skak. Men även att bröst, mage, armar och axlar rör sig i form av droppande och vågor.

Orientalisk dans handlar mycket om att ha fullständig kontroll över varje led i kroppen, som att kunna skaka rytmiskt på höfterna samtidigt som händerna gör mjuka rörelser. Varje del av kroppen ska ha sitt eget liv och det gäller att kunna isolera olika kroppsdelar. I danserna används ofta ett höftskynke för att markera höfterna.

Vi på Malmö Dansakademi kommer att använda oss av olika stilar som t.ex. Oriental, Baladi och Egyptisk kabaré

Bollywood är utan tvekan en av världens mest glädjefyllda danser!

Indisk dans har ursprungligen en rituell innebörd och utövas vanligen av en ensam kvinnlig dansare. Du har säkert sett de stora indiska filmerna där hundratals dansare är med i en storslagen koreografi med inslag av kärlek och teater. En känd film är ”Devdas” med en av världens mest kända kvinnliga bollywood dansare Aishwarya Rai.

Dansen har ett symbolspråk där alla kroppsdelar används för att åskådliggöra en historia. Ögonens, halsens och fingrarnas rörelser är betydelsefulla där man använder sig mycket av mimik och teater. Utöver detta är dansen väldigt fartfylld, energisk och otroligt rolig att utöva då kroppen får uttrycka sig i rörelser och på så sätt gestalta olika känslor – mestadels glädje!

Malmö Dansakademi var först i Skåne med att erbjuda Bollywood-danskurser och intresset bara ökar och ökar! Vi har alltid roligt på våra danslektioner i Indisk bollywood dans, så kom du med och känn dansglädjen smitta av sig!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Ungdom/vuxen kurs

När?

1) KURSER PÅ PLATS:

HÖSTTERMIN 2022
26 SEPTEMBER - 18 DECEMBER, VECKA 39-50 (12 veckor)

Måndagar
kl. 18.00-19.00 Orientalisk magdans öppen nivå

Söndagar
kl. 14.00-15.00 Bollywood öppen nivå

Kursschema samt kursanmälan för hösttermin 2022 hittar du via dansakademi.se/kurser.php.

En kurs kostar 980 kr för tolv lektionstillfällen och varje lektion varar i 60 minuter.

2) ONLINE KLASSER:
Det går även att ta online klasser i dansstilarna om man föredrar detta. 

Online klasser är det utmärkta sättet att lära sig dansa i sin egen takt tryggt från sitt egna hem. Inlärningstakten bestämmer du helt själv då man inte behöver följa det tempo som läraren satt för klassen som ofta är baserat på majoriteten av eleverna på klassen. Istället anpassar du själv din inlärning till din egen förmåga och smak. Du kan alltså i din egen takt komma åt videorna under en 6 månaders period. I systemet kan du dessutom sakta ner videorna om du vill lära dig väldigt långsamt eller varför inte utmana sig själv och snabba upp videon? Du kan även ställa frågor till dina lärare om så önskas via kontaktformuläret eller live chatten, du kommer att få svar direkt eller inom kort till din mail!

PRISLISTA:
(Priserna nedan gäller för tillgång till din klass/er under en 6 månaders period.)

1 ONLINE KLASS: 80 SEK/klass
VIP-STUDENT: 2000 SEK (Tillgång till samtliga klasser)

Mer information om våra online klasser finner du via online.dansakademi.se

Video

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Orientalisk magdans & Bollywood.

Malmö Dansakademi

Välkommen till Malmö Dansakademi!

Malmö Dansakademi erbjuder danskurser inom alla tänkbara dansstilar. Vårt utbud håller alltid högsta kvalité! Här kan du till exempel välja mellan Orientalisk magdans, Afrikansk dans, Klassisk Balett, Salsa, Pussycat dolls, Zumba fitness, Poledancing, Lindy hop, Jazz och Streetdance. I dansstudion finns kurser för alla...


Läs mer och visa alla kurser med Malmö Dansakademi

Kontaktuppgifter till Malmö Dansakademi

Malmö Dansakademi

Sofielundsvägen. 57
214 34 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Orientalisk magdans & Bollywood!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Orientalisk magdans & Bollywood, fyll i följande uppgifter: