Akvarellkurs på Sillvik - Låt pigmenten bita! - Fullbokad

Längd
2,5 dagar
Pris
3 950 SEK
Nästa kurstillfälle
30 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2,5 dagar
Pris
3 950 SEK
Nästa kurstillfälle
30 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 3 950 SEK / person

Kursbeskrivning

Akvarellkurs på Sillvik i Göteborg - modernt akvarellmåleri.

Akvarellkurs med Lena LavénMålarkurs med akvarellfärg med Lena Lavén

Jag inleder med en gedigen teknikgenomgång. Stor vikt ligger på experiment och lek. Deltagarna får gärna ha egna projekt. Jag ger individuell handledning. På söndag förmiddag håller jag en bildgenomgång där jag noga går igenom ett par bilder från var och en. Här kan alla bidra med erfarenheter och tankar.

Enkel lunch fredag till söndag samt en cateringbuffé på Lördag kväll ingår i priset.  Det finns ett kök på Sillvik men det lämpar sig inte för att elva personer ska stå och fixa med sina luncher samtidigt. För dom som eventuellt övernattar så är det möjligt att fixa frukost och kvällsmat.

Fredag:  Inleds med gemensam lunch kl. 12:00, därefter en akvarellförevisning kl. 13:00-14:15 med demonstration, sedan eget måleri till kl. 17:30.

Lördag: Målardagen startar kl. 10:00, efter lunch ett kortare föredrag kring något problem som deltagarna väljer. Måleriet fortsätter till ca. kl. 16:30. En cateringbuffé serveras ca kl. 17:30. Kvällen avslutas ca 19:00.

Söndag:  Vi börjar dagen med en bildgenomgång ca. kl. 10:00-11:30, därefter målar vi med uppehåll för lunch till kl. 17:00 då kursen tar slut.

Under kursen, Låt pigmenten bita, har du tillfälle att utveckla både akvarellteknik och bildkomposition. Vi studerar torkprocessen och prövar när ett nytt pigment ska tillföras. Vi prövar med passepartout  var kärnan i motivet ligger.

Intressanta frågor att ta sig an kan vara:

  • Hur ger du pigmenten möjlighet att blomma ut till sin fulla skönhet?
  • Hur tuktar du ett självsvåldigt pigment, när du vill bestämma själv?
  • Vad vill du uttrycka i din bild?
  • Hur får du färgerna och formerna att prata med varandra?
  • Hur förädlar du motivet till förmån för bilden?

Vi håller till i NBV:s kurslokaler i Sillvik, några meter från havet. Det finns en liten badbrygga som tillhör anläggningen om man vågar sig på ett sensommardopp.

Man kan välja att måla inne i ateljén eller vara ute och måla.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 augusti, 2024

  • Kurs
  • Göteborg
  • Svenska

Akvarellmåleri, en formfulländad vattenlek!

Pigment möts i vatten. Vad händer?

Locka pigmenten ut på eskapader i sjöar av vatten. Låt dom möta varandra i frihet. Luta dig tillbaka. Betrakta skådespelet. Släpp in en ny aktör på scenen. Hur länge kan du hålla penseln borta från denna ystra dans?

Kom med på upptäcktsfärd till akvarellens underbara värld, Låt färgen blomma!

Målgrupp

Jag blandar gärna nybörjare och erfarna, som behöver en nystart eller önskar djupare kunskap i den flödiga tekniken. Det bidrar till en dynamisk atmosfär. Min förhoppning är att mina adepter ska få inspiration att måla mera och fortsätta att söka insikter i akvarellens underbara värld.

Du är varmt välkommen att vara med på akvarellkursen Låt färgen blomma!

Kostnader

Pris för 2024 är preliminärt, då jag fortfarande väntar på bekräftelse.

Akvarellkurs, lunch och en enklare buffé på lördag kväll.

Stuga, med vandrarhemsstandard, att hyra i två nätter: 2022 var priset 2,000 SEK (Är ni två så kan ni dela stuga.) Förhoppningsvis blir det oförändrat.

Målarmaterial ingår inte i priserna. Du får en lista med saker som behövs och var dessa kan köpas. Ett mindre utbud av färger, penslar och papper finns till försäljning under kursen. Om du sover över - glöm inte att ta med dig frukost, lakan, handdukar  och annat du kan behöva. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akvarellkurs på Sillvik - Låt pigmenten bita! - Fullbokad och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Lena Lavén Bild och Design

Mitt namn är Lena Lavén. Jag är akvarellkonstnär. Jag har en gedigen konstnärlig utbildning bakom mig via KV-Konstskola, Beckmans Skola och HDK. Mitt företag startade jag 1989 som designer, illustratör och konstnär. Så småningom tog måleriet överhanden och 1995 hade...

Läs mer och visa alla kurser med Lena Lavén Bild och Design

Highlights