Visa kurser.se som: Mobil

Akvarellkurs i Toscana - Låt landskapet blomma och bita!

Lena Lavén Bild och Design
Kursinformation
Toscana
6 dagar
2020-09-27
Svenska

Kursbeskrivning

Toscana

Akvarellkurs i Toscana - måla landskap i flödig akvarellteknik!

Under kursen "Låt landskapet blomma och bita" försöker vi fånga det underbara Toscana i akvarell. Genom enkel bildkomposition och flödig akvarellteknik. Vi söker färgerna, rytmen och linjerna i landskapet, lär känna personligheten hos olika pigment och undersöker torkprocessen. Lusten får gärna styra. Vill man bara njuta och helt kravlöst leka med färgerna går det också mycket bra!

Utsikten är fantastisk och lusten att måla är oemotståndlig! Till detta kommer den Toscanska maten och gemenskapen som gör denna resa till ett minne för livet.

Vi delar tre lägenheter i ett hus från 1600-talet. Förra året var det inte så många deltagare därför hade vi inte råd med catering. Vi åt några luncher och någon kvällsmiddag på olika restauranger i närområdet. Övriga måltider tillagade vi gemensamt eller i grupper om två och två och delade med varandra. En kväll grillade vi. Det blev mycket trevligt! Blir vi full grupp i år så kan vi överväga catering.

En dagsutflykt i närområdet: I området ligger de charmiga medeltida byarna Castellina in Chianti, med ett fantastiskt arkeologiskt museum om Etruskerna, San Gimignano, staden med tornen, och Monteriggioni som vi kan besöka.

Preliminärt program:

Väder, vind och deltagarnas önskemål bestämmer hur programmet blir.

Söndag 27/9: Resdag - På kvällen samlas vi i Evas stora härliga kök till välkomstmiddag ca 20:00 (eller när alla kommit fram).

Måndag 28/9: Akvarellteknikförevisning ca 10-11:30 därefter eget måleri. Lunch förslagsvis på restaurang, på vägen till Poggibonsi, där vi handlar mat, dryck och det mesta övrigt som behövs under veckan. På kvällen tillreder vi en enkel kvällsmåltid och äter tillsammans på Residenza Cornino.

Tisdag 29/9: Förevisning om förenklat landskapsmåleri i flödig stil ca 10-11:30 för dom som önskar, därefter eget måleri. Lunch och kvällsmat tillagas och äts tillsammans på Residenza Cornino.

Onsdag 30/9: Eget måleri. Lunch tillagas och äts tillsammans på Residenza Cornino. På eftermiddag/ kväll kan man åka till Castellina in Chianti. Dom som vill kan besöka Museo Archeologico, om Etruskerna, och sedan äter vi en middag på en trevlig restaurang tillsammans.

Torsdag 1/10: Kortare föredrag om form och rytm i det flödiga ca 10-10:30 för dom som önskar, därefter eget måleri.

Lunch och på kvällen kan vi grilla tillsammans på Residenza Cornino. Före grillningen kan vi titta på bilder som vi gjort underveckan.

Fredag 2/10: Utflykt till San Gimignano och Monteriggioni, vi äter lunch på någon trevlig lokal restaurang. Kvällsmat tillagas och äts tillsammans på Residenza Cornino.

Lördag 3/10: Vill vi så kan vi göra en utflykt, en promenad till ett ödehus där vi målar så länge vi orkar. En Picnic-lunch, med olika saker som var och en bidragit med, lite vin, serverat i gräset. Var och en traskar hem när man känner sig färdig. På kvällen en liten samling och genomgång av de sista bilderna. På kvällen kan vi tillreda mat och äta tillsammans på Residenza Cornino.

Söndag 4/10: Hemresa

Målgrupp

Jag blandar nybörjare och erfarna i samma grupp. Det bidrar till en positiv och tillåtande stämning.

Det är viktigt att ha trevligt! Deltagarna ska inspireras att måla mera och att ständigt fortsätta söka insikter i akvarellens underbara värld.

Denna kurs i Toscana är en slags sällskapsresa. Vi är en liten exklusiv grupp (ca. 8 kursdeltagare) som gör nästan allt gemensamt! Vårt värdpar Eva och Dino sprider värme och generositet omkring sig.

Du är varmt välkommen att vara med!

Akvarellmåleri, en formfulländad vattenlek!

Kursen, Låt landskapet blomma och bita, söker svar på frågor som

  • hur låter du pigmenten blomma ut inom ramen för ett landskap?
  • kan du styra blomningar och bitningar?
  • vad vill du uttrycka med färgen?
  • hur får du färger och former att prata med varandra?
  • vågar du förändra motivet till förmån för bilden?

Pigment möts i vatten. Vad händer?

Upptäck äventyret när pigmenten ger sig ut på eskapader i sjöar av vatten. Betrakta skådespelet. Släpp in en ny aktör på scenen...

Kom med på upptäcktsfärd till akvarellens underbara värld!

Praktiska ting som lokal och material:

Olivgården Residenza Cornino i hjärtat av Chianti Classicodistriktet i Toscana

Vi bor hos Eva och Dino på deras olivgård. Vi delar välutrustade lägenheter med underbar utsikt över detta vackra landskap. Vi står ute och målar, regnar det så finns en plats med tak.

Vill man inte dela lägenhet finns det gott om små hotell i relativ närhet. Vill man ha en medresenär och bo på hotell ihop får naturligtvis medresenären vara med i alla måltider och trevligheter.

Residenza Cornino ligger ca. 1,5 tim bilresa söder om Florens. Man kan även flyga till Pisa eller Bologna.

Bil är nödvändigt om man ska ta sig fram till Residenza Cornino. Eventuellt kan jag sammanföra deltagare som vill hyra bil ihop, två eller tre personer per bil är lagom.  Gärna automatväxlad bil. Minibussar är inte att rekommendera i backarna.

Måleri i Toscana

Materiallista

Du får en materiallista i god tid före kursen för att du ska veta vad som behövs.

Kostnader

Akvarellkurs: 2020-års pris är inte klart ännu, men du kan här se 2019-års priser för att få en uppfattning om var det kommer hamna.

I akvarellkurspriset ingår: En välkomstmiddag med vin och inträde till den svalkande poolen. Akvarellkurs: 4,070 SEK (2019)

I login ingår lakan, handdukar (även för bad), välkomstpaket för första dygnet (frukost och ev något matigt). Vi delar lägenhet (3-4 personer). Det finns ett rum i varje lägenhet med två bäddar som man kan stänga till med dörr. Så finns allrum med en eller två sängar utan dörr att stänga in sig bakom. Det finns även ett loft där man kan vara lite privat i Olivio. Detta rum brukar jag själv ha men ifall en ensam herre åker med så delar jag rum med någon av damerna.  Logi: 2,990 SEK (2019)

Eventuellt vinprovning, olivoljeprovning

Man kan även hyra in sig på hotell i närområdet.

Övrigt: Flyg, hyrbilar och material ingår ej. Turistskatt ingår.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akvarellkurs i Toscana - Låt landskapet blomma och bita!.

Lena Lavén Bild och Design

lenalaven1

Lena Lavén Bild och Design

Mitt namn är Lena Lavén. Jag är akvarellkonstnär. Jag har en gedigen konstnärlig utbildning bakom mig via KV-Konstskola, Beckmans Skola och HDK. Mitt företag startade jag 1989 som designer, illustratör och konstnär. Så småningom tog måleriet överhanden och 1995 hade...


Läs mer och visa alla kurser med Lena Lavén Bild och Design
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akvarellkurs i Toscana - Låt landskapet blomma och bita!!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner