Sommarkurs Teckna serier

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
3 dagar
2023-07-21
Sista anmälan: 1 maj 2023
2 510 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Gillar du serier och vill skapa egna? Kanske tecknar du redan serier och vill utvecklas och utforska mer tillsammans med andra. Eller bär du på en längtan att testa, men har inte kommit igång ännu.

Välkommen till tre dagar tillsammans med serietecknare Olivia Skoglund och ett gäng andra som vill samma sak!

Kursen inleds med att Olivia delar med sig av sitt eget skapande och berättar som den svenska seriekulturen. Sedan blir det skissövningar, övning i serieberättande och dramaturgi.

Andra dagen får du en längre serieuppgift som du jobbar med och får handledning av Olivia. Kursen avslutas med gemensam uppläsning av serierna och delar erfarenheter och insikter under arbetet.

Målet är att du får inspiration, tips och knep för hur du kan jobba vidare med ditt serieberättande och lära känna andra som har samma intresse som du.

Material

Ta med dig dina favoritpennor, ritplatta/ipad och annat material du brukar jobba med. Men det kommer också finnas material att använda på plats

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

2 510 kr/person inkl. material, lunch och fika.
4 480 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
4 180 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

Kursledare

Olivia Skoglund

Illustratör och serietecknare som tycker om att förmedla stora ämnen i en lättsam teckningsstil. 2020 släppte hon sin debutbok ”Nästan i Mål – en komisk transition” på Galago Förlag, och strippserien ”Olivgården” är syndikerad i flera dagstidningar genom Strand Förlag. Olivia är utbildad på Serieskolan i Malmö.

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs Teckna serier och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs Teckna serier!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs Teckna serier, fyll i följande uppgifter: