Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs Silversmide - Viksmide

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
2021-08-09
Sista anmälan: 15 maj 2021
4 150 SEK

Kursbeskrivning

I den här kursen kommer du att få lära dig grundläggande vikningar som du kan utveckla och använda när du gör smycken eller andra föremål.

Utifrån en tunn metallplåt viks och smids eller valsas plåten på olika sätt för att få olika organiska former och strukturer.

Tekniken är väldigt snabb och effektiv, du ser resultat inom några minuter. I den här tekniken är det väldigt enkla verktyg som krävs såsom hammare, städ, skruvstäd (och vals).

Kursen är för dig med viss erfarenhet av att arbeta med metall, amatör eller silversmed/metallformgivare, som vill lära dig en ny spännande teknik för att utveckla ditt eget arbete.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen är för dig med viss erfarenhet av att arbeta med metall, amatör eller silversmed/metallformgivare, som vill lära dig en ny spännande teknik för att utveckla ditt eget arbete.

Kostnader

4 150 kr/person inkl. visst material, lunch, fika och en gemensam middag.
6 950 kr/person inkl. visst material, måltider, boende i enkelrum
inkl. lakan/handdukar och städ.
6 450 kr/person inkl. visst material, måltider, boende i del i dubbelrum
inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Utöver kursavgiften tillkommer kostnad för den plåt och/eller tråd du använder.
Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

Kursledare

Tove Knuts avslutade sina studier på Konstfack 2005 och arbetar sedan 2007 som smyckekonstnär/formgivare. Hon är verksam i Stockholm och delar verkstad i Skanstull med tre smyckessmeder.

I flera av Tove Knuts arbeten har klassiska smycken blivit den gemensamma nämnaren, hon utgår ifrån smycken som de flesta känner igen för att sen göra nya tappningar av dem. Smyckena FOLD-IT (klackringar) och MOLLUSCA MOLECULE (pärlcollier) är exempel på smycken som hon gjort i den andan. Andra exempel där hon arbetat på liknande sätt är i ALLA-projektet där hon använde dräktsmycket på Leksandsdräkten för att spegla influenser från andra kulturer och i samarbete med Malin Bäccman tog hon fram smycken inspirerade av konstepoken Art Nouveau.

Tove har en fäbless för att samla på sådant som de flesta ser som skräp och använder det i sitt arbete.  Hon tycker att det är intressant att ifrågasätta de materiella värdebegreppen genom att använda dessa material, omvandla och ”förädla” dem till något som traditionellt anses värdefullt och vackert. Bland annat har hon gjort pärlcollieret ROLL-ON.

I hennes projekt TAPPAT ÄR TAPPAT OCH HITTAT ÄR HITTAT samlade hon upp saker hon hittade under sina cykelturer i Stockholm. Detta blev en kollektion smycken som var med på den 25e internationella smycketävlingen i Legnica 2015 med tema CITY. Tove vann det stora priset med armbandet RV 66 FG 35 som är en förkortning för platserna hon hittat materialen till armbandet på.

På separatutställningen MIN VIRKLIGHET våren 2019 på Nutida Svenskt Silver visade hon sina virkade smycken som hon arbetat med under några år. Dessa är en utveckling på de MOLEKYL-former hon arbetat med under många år.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs Silversmide - Viksmide.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs Silversmide - Viksmide!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs Silversmide - Viksmide, fyll i följande uppgifter: