Sommarkurs Silversmide - Drivning - FULLBOKAD

Längd
5 dagar
Pris
5 360 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 360 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

OBS! Kursen är fullbokad! Kontakta oss om du vill anmäla dig på reservlista.

Silversmide – Med hammaren som uttrycksmedel
Välkommen till en smideskurs där vi kommer att arbeta med hur man med hammaren formar metall till kärlformer. Kursen vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper inom silversmide, exempelvis gått en kvällskurs eller sommarkurs, men du behöver inte ha provat på drivning tidigare.

Under kursen kommer vi gå igenom olika smidestekniker som drivning, knopning och träckning. Vi börjar med att gå igenom de olika verktygen man använder och genom olika uppgifter känna på de olika teknikerna. Efter introduktionen får ni arbeta vidare med egna projekt. Under veckan går det bra att arbeta parallellt med ett smides- och ett smyckesprojekt. Det kommer även finnas tillfälle att prova på gjutning och emaljering, gärna i kombination med smide, för den som är intresserad.

Vi har tillgång till en välutrustad verkstad, där den ordinarie metallutbildningen vanligtvis är.  Har du egna verktyg och material som du vill använda får du gärna ta med det. Alla deltagare får en egen arbetsplats och har tillgång till verkstaden dygnet runt under kursen.

Om det är någon särskilt du vill göra kontakta kursledaren innan kursstart så vi kan säkerställa att det går att genomföra och att rätt material finns.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 juli, 2024

  • Kurs
  • Leksand
  • Sista ansökan: 1 maj 2024

Kostnader

5 360 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
8 600 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
7 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Kursledare

Olle Olls är verksam som silversmed i Stockholm med Masterexamen från Konstfack sedan 1995. Han arbetar primärt med korpus (kärlformer) i det större formatet och har en omfattande utställningsverksamhet i Sverige och internationellt.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs Silversmide - Drivning - FULLBOKAD och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands folkhögskola
Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...

Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Highlights