Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs Keramik – Gipsform - FULLBOKAD

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
2021-08-04
Sista anmälan: 1 maj 2021
4 150 SEK

Kursbeskrivning

OBS! Kursen är fullbokad! Kontakta oss om du vill anmäla dig på reservlista.

Välkommen till en kurs i hur man gör gipsformar för keramiktillverkning. Kursen kommer behandla såväl tryckform och gjutform i gips, samt hur man enkelt kan ta fram original i gips. Kursen vänder sig till dig som har en del tidigare erfarenhet inom keramik och vill få en introduktion i att göra egna gipsformar, eller har jobbat lite med gipsform tidigare och vill utveckla den kunskapen.

Till kursen behöver du ta med dig saker som du vill ta form på. Det kan vara originalformar för bruks, hänkel, pip. Eller för skulpturalt arbete, reliefer, leksaker, föremål från naturen som t.ex sten, gren, snäcka. Bara fantasin sätter gräns för vad man kan gjuta av. Och man tar såklart med flera olika objekt som du vill arbeta med under veckan.

För tryckform ska föremålet i gjutningen vara som en relief utan baksida så att man kan göra en öppen gipsform på det. Gjutformen gör man tvådelade, eller flera delar om objekt är mer avancerat.

Det vi också kommer att prata om under veckan är hur du använder din gipsform och hur du kan använda den på olika sätt. Vi kommer att gå in på hur du kan kombinera tryckform/gjutform med andra tekniker, så som drejning, skulptering och kavling till exempel. Dessutom går vi in på lite tips och trix, och hur man kan använda gips på många sätt i sin keramiska praktik.

Efter avslutad kurs har du grundläggande kunskaper i hur du gör tryckformar och gjutformar och du kommer att ha ett antal gipsformar med dig hem.

"Alexander var Inspirerande och pedagogisk. Han bjöd mycket på sig själv och skapade en öppen atmosfär. Jag hade en underbar vecka."
- Kursdeltagare 2018

Kursledare
Alexander Tallén, konstnär keramiker

Utbildad på Konstfack, Keramik & Glas, Kandidat och Master, keramisk form på Nyckelviksskolan och Leksands folkhögskola. Yrkesverksam i egen studio i en ateljéförening i Västberga industriområde, Stockholm, där han jobbar med utställningar och andra uppdrag, bland annat som gästlärare och föreläsare. Ställt ut på Thielska Galleriet i Stockholm, Göteborgs Konstmuseum, Eskilstuna Konstmuseum, European Ceramic Context 2018 på Bornholm och på Stene Projects Gallery. Inköpt av bland annat Nationalmuseum, Röhsska Museet och Göteborgs Konstmuseum.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kostnader

4 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
6 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
6 450 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs Keramik – Gipsform - FULLBOKAD.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs Keramik – Gipsform - FULLBOKAD, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs Keramik – Gipsform - FULLBOKAD!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser