Sommarkurs Bokbinderi - Lådor fortsättning

Längd
5 dagar
Pris
5 360 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 360 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Välkommen till vår sommarkurs Lådor – fortsättning!

Syskrin, smyckeskrin, liten byrå…

Under den här veckan lägger vi fokus på att bygga ett skrin. Skrinet byggs i flera våningar (minst 3) och med utdragbara lådor (minst 2) som i sin tur kan inredas med fack. Högst upp finns ett ”toppfack” med lock.

Vi repeterar grunderna i hur askar och enklare lådor kläs och hur man närmar sig former där inte alla hörn är rätvinkliga. Du lär dig även principen i hur man bygger en ”låda med hals” där lådans sarg och locket möts kant i kant.

Goda förutsättningar att klara av kursen har den som redan har förkunskaper i att bygga och klä askar/lådor på nybörjarnivå – som t. ex.  har deltagit i vår nybörjarkurs askar/lådor. Du ska ha arbetat med material som papp, klot, papper och bokbinderilim och vara förtrogen med deras egenskaper.

Kursen håller högt tempo. För att hinna färdigställa alla moment som lärs ut under veckan, så bör du räkna med en del kvällsarbete. Du har tillgång till verkstaden dygnet runt. Kursen är lärarledd dagligen mellan kl. 8.30 – 16.

För att allting ska hinna torka innan du åker hem kan den vara bra att stanna en extra natt på skolan. Det går bra att boka en extranatt på boendet inkl. frukost via mejl i samband med att du anmäler dig till kursen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 juli, 2024

  • Kurs
  • Leksand
  • Sista ansökan: 1 maj 2024

Kostnader

5 360 kr/person inkl. material, lunch och fika.
8 600 kr/person inkl. material, frukost, lunch, fika, kvällsmål och boende i enkelrum.
7 950 kr/person inkl. material, frukost, lunch, fika, kvällsmål och boende del i dubbelrum (när ni är två som anmäler er tillsammans)

Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

Kursledare

Katja Winkes är handbokbindare med ett eget bokbinderi i Mora. Hon är utbildad i den 3-åriga bokbinderiutbildningen vid Leksands folkhögskola. Katja har erfarenhet och stor glädje av att lära ut sin kunskap till både vuxna och barn. Hon har under flera års tid handlett våra sommarkurser i dels bokbinderi, lådtillverkning och pappersmarmorering.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs Bokbinderi - Lådor fortsättning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands folkhögskola
Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...

Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Highlights