Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs Bokbinderi - fortsättning

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
4 150 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till en fortsättningskurs i bokbinderi där vi binder ett halvt skinnband och går igenom grunderna i skinnskärpning.

Vi kommer att gå igenom skinnskärpning både med kniv och schärffix, applicering av skinnryggar och plicering av hörn. Under veckan kommer vi att binda en bok som vi sedan klär med skinnet för att göra ett byggt halvskinnband.

Kursen är en fortsättningskurs inom bokbinderi och för att hinna med att lägga fokus på skinnskärpningen är det rekommenderat att tidigare ha gått minst en nybörjarkurs eller liknande.

Varje steg demonstreras i gemensamma genomgångar. Kursledaren är på plats i verkstaden varje dag mellan kl. 8.30 – 16.00 (första dagen börjar vi kl. 9.00), men du har tillgång till verkstaden dygnet runt under kursperioden.

Till kursen behöver du ha med dig en bok som du vill binda in. I kursavgiften ingår material förutom skinn och skärpkniv. Har du eget skinn och skärpkniv går det bra att du tar med det. Vill du istället köpa det genom skolan anger du det i din anmälan. En kostnad på 500 kr för skinn och 500 kr för skärpkniv tillkommer.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

4 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
6 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
6 450 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Om du vill köpa skinn och skärpkniv genom skolan tillkommer en avgift på 500 kr för skinn och 500 kr för skärpkniv. Ange om du vill beställa det i anmälan.

Kursledare

Jonas Olsson är utbildad handbokbindare vid den 3-åriga bokbinderiutbildningen vid Leksands folkhögskola. Efter utbildningen arbetade han som bokbindare vid papperskonserveringen på Stiftelsen föremålsvården. Idag är Jonas anställd som bokbindare på Carolina Rediviva i Uppsala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs Bokbinderi - fortsättning.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Tel: 0247-648 00
www.leksand.fhsk.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs Bokbinderi - fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs Bokbinderi - fortsättning, fyll i följande uppgifter: