Sommarkurs Animation – Stop motion och gif

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
2023-06-26
Sista anmälan: 1 maj 2023
4 650 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Vill du sätta dina teckningar eller collage i rörelse eller animera på filmat material?

Under fem intensiva dagar får du prova på att animera med enkla tekniker. Vi börjar direkt med en workshop i Stop motion. Här skapas animationer med redan existerande föremål. Vi kommer gå igenom användbara tips och tricks både framför och bakom kameran för att göra arbetet så smidigt som möjligt och för att ge dina karaktärer liv.

Vi fortsätter med gemensam genomgång vid datorn i Photoshop och du lär dig att animera korta loopar. Du lär dig genom att testa dig fram. Kursen är uppbyggd kring korta övningar där du samlar på dig erfarenhet att ta med in i eget animationsprojekt.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på animation men kräver inga förkunskaper.

Material
Du behöver ha med dig en smart telefon eller Ipad (glöm inte laddare!). Det kommer finnas material att utgå från, men ta gärna med dig illustrationer eller annat eget material som du vill ge liv och rörelse, som till exempel teckningar, färgade papper, bilder mm.

Du kommer att ha tillgång till dator med Photoshop under kursen, men självklart kan du ta med din egen som du är van att jobba med om du har det.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

4 650 kr/person inkl. material, lunch och fika.
7 780 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
7 130 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

Kursledare

Anne-Li Karlsson – Anne-Li insåg att hon ville bli illustratör när tidningen Darling bad henne att göra en illustration till en artikel. Sedan hon tog examen från Konstfack, Stockholm, och California College of the Arts, Kalifornien, 2004 har Anne-Li Karlsson illustrerat redaktions- och reklamprojekt samt ställt ut sina egna verk. Hennes arbete sträcker sig från ikonbilder till levande väggmålningar. I Osaka tillbringade hon en vecka i ett skyltfönster på Hankyu Department och tecknade live inför en nyfiken publik. Hennes värld vaknar till liv med linjer av bläck och vattenfärg. I flera av hennes uppdrag har hon använt sig av animerade illustrationer och hon har undervisat i animation och stop motion i många år.

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs Animation – Stop motion och gif och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form och design. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en kreativ och dynamisk...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs Animation – Stop motion och gif!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs Animation – Stop motion och gif, fyll i följande uppgifter: