Visa kurser.se som: Mobil

Papperstillverkning - FULLBOKAD

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
4 175 SEK

Kursbeskrivning

Obs! Kursen är fullbokad. Kontakta oss om du vill registrera dig på reservlista.

Papper gjordes för första gången i Kina omkring år 200 f.Kr. Därifrån spreds papperstillverkningens konst via Sidenvägen till väster, men också österut till Korea och Japan. I mitten av 700-talet överfördes kunskapen till den muslimska världen. Staden Samarkand blev ett viktigt centrum för pappersproduktionen i Centralasien och Mellanöstern. Därifrån sprida sig kunskapen vidare i Mellanöstern och till muslimska ockuperade Spanien på början av 1000-talet. Medan papperstillverkningens konst fått fotfäste i Centralasien, införde koreanska munken Doncho papperstillverkning till Japan. Hantverket att tillverka papper utvecklas och förändras under sin långa resa genom världen, men den grundläggande principen förblev samma.

Kursen fokuserar på fyra olika historiska tekniker: papperstillverkning från Japan, Nepal, mellanöstern och den tidiga europeiska papperstillverkningen. Du kommer att få lära dig att göra papper i dessa fyra tekniker med samtida verktyg och råvaror. Du kommer också att få lära dig olika behandlingar av papper, som färgning och olika ytbehandling.

Kursen kommer att varva praktiska delar med föreläsningar och samtal om papperstillverkningens historia: Papperets historia från öst till väst, papperstillverkning i Japan, papperstillverkning i Indien och mellanöstern samt papperstillverkningens intåg i väst och den hur det är idag.

Efter kursen kommer du att ha ny kunskap och en antal olika papperstyper som inspiration till fortsatt arbete med handgjort papper.

Kursen kräver inga förkunskaper och den undervisas på svenska/norska och engelska.

Kursledare
Johan Solberg – Papperstillverkare, bokbindare

Målgrupp

Alla intresserade av att arbeta med papper

Kostnader

Kursavgift
4 175 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
6 700 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
6 200 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Papperstillverkning - FULLBOKAD.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form & design samt kommunikation. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en spännande...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Papperstillverkning - FULLBOKAD!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner