Visa kurser.se som: Mobil

Keramik – Introduktion gipsform

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
4 075 SEK

Kursbeskrivning

Introduktionskurs – tryckformar och enkla gjutformar i gips med Alexander Tallén

Välkommen till en introduktionskurs i hur man gör tryckformar och enklare gjutformar i gips. Kursen vänder sig till dig som har en del tidigare erfarenhet inom keramik och vill få en introduktion i att göra egna gipsformar.

Till kursen behöver du ta med dig saker som du vill ta form på. Både för tryckform och enkel gjutform. Det kan vara relieff/mönster, leksak, detalj, sten, gren, snäcka, hänkel, pip etc. För att gipset ska hinna torka under veckan ska objekten inte vara allt för stora. Och ta gärna med flera olika objekt som du vill arbeta med.

För tryckform ska föremålet i gjutningen vara som en relief utan baksida så att man kan göra en öppen gipsform på det. Gjutformen gör man tvådelade, eller flera delar om objekt är mer avancerat. Om du har ett föremål som du är osäker på ”släppet”, ta med det så går vi igenom hur man kan tänka.

Det vi också kommer att prata om under veckan är hur du använder din gipsform och hur du kan använda den på olika sätt. Vi kommer att gå in på hur du kan kombinera tryckform/gjutform med andra tekniker, så som drejning, skulptering och kavling till exempel. Dessutom går vi in på lite tekniker och trix, och hur man kan använda gips i sin konstnärliga praktik.

Efter avslutad kurs har du grundläggande kunskaper i hur du gör tryckformar och gjutformar för lera och du kommer att ha ett antal gipsformar med dig hem.

Kursledare
Alexander Tallén, konstnär keramiker

Utbildad på Konstfack, Keramik & Glas, Kandidat och Master, keramisk form på Nyckelviksskolan och Leksands folkhögskola. Yrkesverksam i egen studio i en ateljéförening i Västberga industriområde, Stockholm, där han jobbar med utställningar och andra uppdrag, bland annat som gästlärare och föreläsare. Ställt ut på Thielska Galleriet i Stockholm, Göteborgs Konstmuseum, Eskilstuna Konstmuseum, European Ceramic Context 2018 på Bornholm och på Stene Projects Gallery. Inköpt av bland annat Nationalmuseum, Röhsska Museet och Göteborgs Konstmuseum.

Kostnader

4 075 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
6 600 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
6 100 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramik – Introduktion gipsform.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form & design samt kommunikation. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en spännande...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik – Introduktion gipsform!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner