Visa kurser.se som: Mobil

KERAMIK FRÅN ALLRA FÖRSTA BÖRJAN - FULLBOKAD

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
10 dagar
2020-07-06
Sista anmälan: 1 maj 2020

Kursbeskrivning


OBS! Kursen är fullbokad! Kontakta oss om du vill anmäla dig på reservlista.

Välkommen till en tio dagars introduktion i lerans många möjligheter!
Den här kursen vänder sig till dig som är nyfiken på keramik från grunden, som inte har hållit i en klös med lera ens kanske, och inga som helst förkunskaper krävs.

Dagarna kommer att inledas med genomgångar och demonstrationer av olika tekniker, som att ringla, tumma, kavla, bygga, forma och skulptera. Det finns också många möjligheter att dekorera och skapa mönster på lera och vi kommer att gå igenom några.

Du väljer själv vad du vill jobba med. Om du vill nosa på allt, eller fördjupa dig mer i någon teknik.

Under kursen kommer vi också hinna med en skröjbränning, det första steget i lerans process till färdigt gods, och en glasyrbränning. Det innebär att vi inte kommer att hinna bränna allt som alla gör under veckan och det beror på att torktiden är en faktor.

Under senare delen av kursen ger också en första introduktion i att dreja. Tanken är att den som vill testa drejning ska kunna göra det utan krav att det ska ”bli något” och att detta pågår under tiden som annat står på tork. Det du får med dig är inte drejade och brända föremål i första hand, utan en första erfarenhet som du kan bygga vidare på.

I kursavgiften ingår 10 kg lera, ett startpaket med verktyg, glasyrmaterial samt en skröjbränning och en glasyrbränning. Ytterligare lera finns att köpa till.

Alla deltagare har en egen arbetsplats i de stora ljusa verkstadslokalerna och verkstaden har ni tillgång till dygnet runt under kursperioden.

Kostnader

8 900 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
14 070 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum
inkl. lakan/handdukar och städ.
13 070 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum
inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

Kursledare

Ulla Corin Lindroth – Lera och keramik har varit en passion för Ulla under många år, samtidigt som hon arbetat som lärare. Under senare år har hon gått kurser och utbildningar på Leksands folkhögskola, HDK och Konstfack. Numera arbetar Ulla helt i egen verkstad här i Leksand. Det är framförallt stengodslera hon arbetar med, både i 

Johanna Nestor– Utbildad vid Konstfack i Stockholm, tog sin examen i keramik och glas 2016. Hon är verksam med egen verkstad i Östersund, Jämtland. Johanna arbetar huvudsakligen med att designa och formge kakelugnar. Utöver det tillverkar hon keramisk dekorativ interiör för hemmet, såsom kakel, skulpturer och bruksgods. Johanna arbetar mycket med relief och formtagning på olika naturelement, därefter använder hon sig av olika dekorationstekniker såsom glasyr, oxider och engobe.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om KERAMIK FRÅN ALLRA FÖRSTA BÖRJAN - FULLBOKAD.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form & design samt kommunikation. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en spännande...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera KERAMIK FRÅN ALLRA FÖRSTA BÖRJAN - FULLBOKAD!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner