Visa kurser.se som: Mobil

Fotografi - fortsättningskurs

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
4 075 SEK

Kursbeskrivning


Fotograf: Anki Karlsson

Den här kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag och som framförallt söker en kreativ utveckling, men även ett större teknisk kunnande. Du förstår och kan hantera kameran och är redan insatt i kamerans grundfunktioner. Under kursens fem intensiva dagar kommer det bli lite repetition om teknik, men fokus kommer främst vara på bilddiskussioner och bildvisningar.

Undervisningen pågår varje dag och slutar med att du får en uppgift att fotografera. Uppgiften presenteras på morgonen nästa dag. Du förväntas utmana dig själv, ditt kreativa tänkande och att arbeta hårt.

Inför kursen kommer du få skicka in 10 bilder som beskriver ditt bildspråk och en kort text som beskriver vad du vill uppnå under kursen.

Målet med kursen är att du kommer utveckla ditt bildseende och din teknik, samtidigt som du utmanar din kreativitet.

Förkunskaper
Ett allmänt kunnande av digitalkamerans grundfunktioner och bildprogrammet Photoshop. Använder du ett annat bildprogram får du gärna ta med en egen bärbar dator. Vi kommer dock inte att fokusera på bildbehandling på den här kursen.

Utrustning
Anteckningsblock, digitalkamera och sladd för överföring av bilder mellan kamera och dator tar du med dig själv. Du behöver en digital systemkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutare. Du behöver också ett USB-minne eller en hårddisk där du kan spara dina bilder som du har arbetat med under kursen. Vi kommer att ha tillgång till en datasal med PC men om du får gärna ta med din egen bärbara om du föredrar det.

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag och som framförallt söker en kreativ utveckling, men även ett större teknisk kunnande.

Förkunskaper
Ett allmänt kunnande av digitalkamerans grundfunktioner och bildprogrammet  Photoshop. Använder du ett annat bildprogram får du ta med egen bärbar dator.

Kostnader

4 075 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
6 600 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
6 100 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

Kursledare

Torbjörn Larsson utbildade sig till fotograf under 90-talet, vid International Centre of Photography i New York. Uppdragen spänner över dokumentära essäer, porträtt till reklam i Sverige och utomlands.

Vid sidan av sina uppdrag arbetar han med egna dokumentära projekt såväl som konstfotografi. Hans nyfikenhet för andra kulturer och händelser har tagit honom på ett otal resor runt om i världen, men främst till mellanöstern. Han har bl a dokumenterat  Al-Aqsa intifadan (andra intifadan), samt följt en flyktingfamilj från Irak till sitt nya hem i Växjö.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotografi - fortsättningskurs .

Recensioner

LIMO
(4)
Mycket utvecklande och utmanande både personligt och konstnärligt. Bilden står i fokus genom analys och omsatt i praktik.
Susanne Säbb DanielssonSusanne Säbb Danielsson
(4)
Supertrevlig kurs
Peter
(4)
Trevlig och bra planerad kurs.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form & design samt kommunikation. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en spännande...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner