Visa kurser.se som: Mobil

Berättande bilder – introduktion till illustration!

Leksands folkhögskola
Kursinformation
Leksand
5 dagar
2020-06-22
Sista anmälan: 1 maj 2020

KursbeskrivningVälkommen till den här introduktionskursen i illustration.
Den vänder sig till dig som är nyfiken och vill prova på olika sätt att berätta med bilder. Du behöver inte ha några förkunskaper, kursen är öppen för alla!

Under veckan kommer du att arbeta med olika verktyg och teman som används av illustratörer. Illustrationer ser vi varje dag, men ibland tänker vi inte ens på att det är illustrationer. Vi kommer att titta på var man kan hitta dem och hur de används.

Varje dag kommer vi jobba med korta övningar, bildgympa. Det hjälper dig att hitta ett flöde, ditt eget uttryck och bildspråk.

Vi kommer gå igenom olika exempel på illustration och du får också tips på litteratur som kan ta dig vidare på egen hand.

Målet är att du efter avslutad kurs har fått en inblick i vad illustration kan vara och att du är inspirerad att jobba vidare på egen hand.

Vi hoppas också att du tar med dig lust, mod och inspiration härifrån!

I kursavgiften ingår visst material, men har du egna favoritpennor, papper eller dator ta med det!

Målgrupp

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kostnader

4 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
6 770 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum
inkl. lakan/handdukar och städ.
6 670 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum
inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

Kursledare

Per José Karlén och Frida Hård af Segerstad


Per Jose Karlén
– formgivare, illustratör och författare. 2004 debuterade Per med ”Boken om känslor” på Raben&Sjögrens förlag och fick då också förlagets debutantpris. Som illustratör och författare har Per internationellt och brett i över 13år. Han är aktiv som illustratör inom de flesta arbetsområden inom illustration Per har även jobbat som uppdragsgivare med att anlita illustratörer och fotografer i sitt arbete som Tidningsdesigner För The Times i London. Per har även varit gästlärare på Konstfack, Leksands Folkhögskola sedan 2007, Beckmans (kvällskurs) Berghs (distanskurs) kurs samt varit aktiv i antagningarna och kollat arbetsprover till Central Saint Martins School Of Art i London.

Frida Hård af Segerstad– illustratör, formgivare och konstnär.
2006 hade Frida sin första utställning med målningar och illustrationer. Under de senare åren håller Frida kurser i illustration och måleri både i egen regi och hos andra. 2018 utbildade hon sig till lärare inom Vedic Art. Huvudtanken är där att tillämpa klassiska tekniker på ett tillåtande och utforskande sätt där det viktigaste är upplevelsen i den skapande processen. Frida är även utbildad samtalscoach och kombinerar gärna dessa delar till att vara kreativ coach, att supporta dig i din kreativa process.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Berättande bilder – introduktion till illustration!.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Titti
(5)
Det var en riktigt trevlig och positiv vecka med underbara illustratören och grafiska designern, läraren, inspiratören och föreläsaren Emma Virke. Det var också goa och trevlig människor som deltog på kurserna i en härlig kulturmiljö. Det var precis som det brukar vara hemma i Dalarna ljuvligt. Toppen god mat i restaurangen och en underbar och r...
Visa hela
Kina
(5)
En kul vecka tillsammans med en massa kreativa kursdeltagare och en kunnig och inspirerande lärare.

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Stiftelsen Hantverk & Utbildning är Leksands folkhögskolas huvudman. Inriktningarna vid Leksands folkhögskola är hantverk, form & design samt kommunikation. Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en spännande...


Läs mer och visa alla kurser med Leksands folkhögskola

Kontaktuppgifter till Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola

Siljegårdsvägen 21
793 26 Leksand

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner