Visar 1-20 av 55 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 55 träffar
1
2
3

Vad innebär en konstkurs?

Här nedan kan du läsa om några målartekniker som du lära dig genom att gå en kurs inom området Konst och målning. Kurserna variera i innehåll och upplägg, vilket gör att alla kan hitta något som passar ens egna ambitioner. Här finns kurser för både nybörjare och dig med tidigare erfarenhet.  Vill du ha ytterligare information om en specifik kurs som du hittar i listan här ovan ber vi dig kontakta respektive kursarrangör genom att skicka en intresseanmälan. De kommer sedan kontakta dig med vidare information.  

Akvarellkurs

Akvarell är konst baserat på vatten, pigment och ljus. Ordet akvarell kommer från latin där ordet ”aqua” som betyder vatten. Akvarell är en transparent färg där pigment löses upp i vatten och skapar djup i målningen med härliga nyanser. Därför är akvarell den bästa målartekniken för att skildra ljus. Att måla akvarell kan vara ganska knepigt då du måste planera ditt måleri på ett helt annat sätt, till skillnad från till exempel oljemålning där du jobbar med tjocka lager färg. Däremot ger akvarell dig bäst förutsättningar för att variera ditt måleri och du kommer att upptäcka hur motiv skapas genom att experimentera med olika nyanser.   

Oljemålning

Några av de mest kända konstverken består av oljemålning. Att måla i olja innebär ganska mycket frihet och handlar ofta om att testa sig fram. Genom olika lager färg kan du skapa vackra tonskiftningar och få fram effekter som återger ett motiv.  Som nybörjar målar man ofta med tjocka penseldrag innan man behärskar tekniken att gå in på detaljer. Färgen i oljemålning består av torra pigment och finns i många olika kulörer.

Kurs i teckning - att lär sig teckna

Teckna gör man för att skapa illustrationer eller för att skissa fram motivet till en målning. Teckna är det enklast metoden för att skapa formerna för ett föremål. När man skissar använder man ofta snabba drag för att gestalta en bild i huvudet på papper. Att kunna teckna är också en fördel när du ska återskapa något i ett datorprogram och kan används som skisser när du jobbar i till exempel Adobe Illustrator. Vissa kurser är inriktade på serieteckning där man till exempel kan lära sig att teckna manga som en japansk form av serieteckning.

Måleri utifrån Vedic art

Vedic art är helt fristående från skolor, riktningar och organisationer. Som konstnär inom Vedic art är man helt obunden. Utom till en sak, den obegränsade friheten. Tanken med Vedic art är att du som människa ska måla inifrån dig själv utan hänsyn till tekniska färdigheter. Därför används ofta kurser i Vedic art inom personlig utveckling.

Graffiti

Testa på en annorlunda form av konst, även kallad spraykonst, gå en graffiti kurs. Lär dig måla sammanhängande texter och bilder. 

Kurbits

Lär dig att måla den traditionella kurbitsmålningen som återfinns i allt från möbler till inredning. Se alla kurbits kurser här

Jämför kurser