Visa kurser.se som: Mobil

VEDIC ART målarveckor i Stockholms skärgård sommar 2021

Kursplats Nu
Kursinformation
Stockholms län
7 dagar
4 000 SEK
Målarkurser Vedic Art i Stockholms skärgård sommaren 2021

Kursbeskrivning

VEDIC ART GRUNDKURS

STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

SOMMAREN 2021 

Tre härliga veckor
i juli och augusti.


10/7 - 17/7

23/7 - 30/7

30/7 - 6/8

 • För dig som alltid har målat eller aldrig har målat!

 • För dig som behöver nystart eller bara skön fortsättning.

 • För dig som längtar efter färg och form och att uttrycka dig inifrån och ut.

 • För dig som behöver sol, vind och vatten med egen tid tillsammans med andra. Packa kappsäcken, fånga en skärgårdsfärja i Stockholms innerstad och njut sen av en tre timmars färd genom världens vackraste skärgård ut till Södermöja som precis som det låter ligger alldeles söder om Möja.

Målarkurs på Södermöja

Den här veckan tar vi steg för steg klivet in i målandets underbara värld med tillåtelse att vara galet spontana och helt prestigelösa med penseln.
Efter den här veckan har du börjat bygga ditt kreativa mod och fått redskap för ett fortsatt härligt liv med målarglädje.                                                  SÖDERMÖJA PENSIONAT

Målarkurs på Södermöja

Välkommen till ett fantastiskt tillfälle att njuta av klassisk skärgårdsmiljö då vi både bor och målar i det gamla pensionatet med gott sällskap av svunna tiders konstnärssjälar. Det var här Evert Taubes Rönnerdal dansade i pensionatets sal när det begav sig!

Målarkurs på Södermöja

Pensionatet är numera vandrarhem. Standarden är enkel. Du bor i enkelrum och lagar din egen mat i det gemensamma köket. Här finns el, belysning, kyl- och frys. Vatten liksom torrdass finns strax utanför.
Mat ordnar man själv. Enklast genom att innan ankomst beställa på internet genom Mathem.se som levererar till ön. Kanske kan vi samordna när det närmar sig. Behöver man komplettera kan man ro den korta sträckan över sundet till Möja där det finns några krogar, kafé och mataffär. Kurstiderna 10-12 och 15-18 gör att det finns tid för utflykt, bad, promenader både på morgonen och mitt på dagen.

Målarkurs på Södermöja

Här råder klassisk skärgårdsstandard med tvagning nere vid bryggan eller i bybastun framåt kvällen. 

Målarkurs på Södermöja

... och kursen

Kom loss genom Vedic Art-metoden

Välkommen till en vecka när du får börja från början med färg och pensel.

Det här är inte en kurs om det perfekta måleriet, avbildning, perspektiv och skuggor. Det här är istället en vecka då vi återtar den nyfikna skaparglädje som vi hade som barn, innan omgivningen – lärare, föräldrar och till slut också vi själva - började bedöma och kanske kritisera oss. Trots detta har du genom åren närt en längtan efter egna stunder med färg och form. Egna stunder, timmar kanske dagar framför ett staffli där du alldeles av dig själv kan komma till uttryck utan att behöva formulera dig i ord. Här kommer du igång!

Det är en enastående upplevelse att bara få vara med sig själv och upptäcka nya spännande och oanade färger och ofta häpnadsväckande bilder träda fram på duken. Bilder som du inte hade en aning om att du bar inom dig! Detta ger glädje och ett helt nytt lekfullt innehåll i ditt liv – hur länge du än har levt. Vedic Art sammanfattar den här känslan med liknelsen som säger att vi har ”Penslarna i himlen och fötterna på jorden!

Dessutom har du när du hittar hit tillgång till ett helt nytt lugn. Det är en fantastisk vila att umgås med sitt målande! Här gäller verkligen tanken om att ”det är resan som är målet”. Vi är inte här för att prestera och snegla på varandra med kritiska ögon.

Många är vi som har kommit helt slutkörda till en sån här målarvecka i Vedic Arts anda och återfunnit en spirande livsglädje i det att vi kunde komma till uttryck igen. Den vila som infinner sig framför staffliet går faktiskt att likna vid meditation. Skillnaden är att du inte behöver något mantra eller lära dig att sitta i någon särskild ställning. Vilan kommer automatiskt. Och den tillsammans med färgerna är mycket helande och oerhört rehabiliterande för den som liksom tappat bort sig i livets villervalla.

Målarkurs på Södermöja

Vad är detta?

Metoden som vi följer kallas Vedic Art och har under många år mejslats fram av den svenska konstnären Curt Källman. Metoden har blivit i det närmaste en liten folkrörelse i Sverige och sprider sig nu över världen just för att den verkligen fungerar som en enkel igångsättare och tilltalar oss i en tid då många lever under tyngden av egna prestationskrav, stress, kanske stundom känslor av brist på mening. Förutom att Vedic Art ger verktyg för var och ens kreativa resa förmedlas här kärnan och det mest centrala i både Mindfulness, Medveten Närvaro och stort stöd för Self-Compassion, möjlighet till självrespekt och egenomsorg. Som så många av oss behöver öva lite grann på. OBS! Vedic Art är inte religiöst. 

Målarkurs på Södermöja

Att ta med sig

På plats finns staffli till var och en. Målarduk säljs per meter. Du tar med en egen uppsättning akrylfärg och penslar att starta med. Det kommer att finnas ett litet extra förråd av färg att köpa på plats. Du får en detaljerad materiallista som bokningsbekräftelse.

Målarkurs på Södermöja

Hur ser veckan ut?

Först ska sägas att den som har eget ordnat boende kan anmäla sig bara till kursen!

Dag 1: Ankomst för dig med bokat boende. Vi gör oss hemmastadda. Förbereder ateljén tillsammans.
Dag 2 - 6: Kursen löper över fem dagar. Tid: 10-12 och 15-18. Steg för steg går vi igenom övningar som leder oss till mer och mer egen tid i fritt måleri ju längre kursen förflyter. 
Dag 7: Hemfärd för den som vill eller stanna en natt till (det ingår) och ta en egen vilodag.
Dag 8: Hemfärd. 

Målarkurs på Södermöja

Kan du gå grundkursen igen?


Javisst, det gör många! Har du gått grundkurs hos någon annan visar du kursintyg därifrån om du vill ha en Fortsättning. Du kan följa kursens alla moment eller bara de som du vill repetera och hämta inspiration ur. Som en fortsättning på grundkursen finns för dig tillägg i form av strofer som belyser de olika momenten. Dessa förmedlar jag på en särskild tid under kursdagen. Här finns också möjlighet - vilket ju inte ges på grundkursen - om du önskar att vi reflekterar tillsammans kring någon aspekt av förhållningssättet inom Vedic Art.


Blir det en fortsättning?

Ja! Här kommer du ju igång och vill med all säkerhet fortsätta måla på egen hand direkt efter kursen. Jag kan påstå att alla som hittills har deltagit (och det börjar bli väldigt många underbara människor) har fram emot slutet av veckan faktiskt börjat planera förhuroch inteom,deras nya målarhörna ska kunna se ut hemma. Ja, med undantag för de som redan haft målarplats ordnad.

Jag har hållt den här kursen många, många gånger och jag älskar att hålla den eftersom den liksom aldrig tar slut! Det finns alltid någonting nytt att upptäcka, nya tankar att tänka och formulera kring det som också är den livsfilosofiska delen av den här kursen. 

Och till hösten mer terapeutiskt! 


En annan spännande fortsättning kommer också efter sommaren och framåt hösten då jag åter i ateljén i Gamla Stan, Stockholm startar skaparserier om 3 timmar/vecka x 6 veckor i liten grupp eller individuellt med terapeutiska inriktning. Det blir en mix av ACT -  psykoterapeutisk bearbetning och antroposofisk konstterapi. Att ha gått Vedic Art grundkurs kommer inte att vara ett krav för att delta  men är oerhört fint att ha som grund inför ett fortsatt arbete med sig själv.


Varmt välkommen!

Creditering foton. Tack för att ni delar era fina bilder!

Rovfågel och Skärgårdsbåtar / Bengt Nyman CC Creative Common

Sjöbod / Konrad Karlsson CC Creative Common

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla mellan 16 - 100 år har glädje av den här veckan.

 • För dig som alltid har målat eller aldrig har målat!

 • För dig som behöver nystart eller bara skön fortsättning.

 • För dig som längtar efter färg och form och att uttrycka dig inifrån och ut.

 • För dig som behöver sol, vind och vatten med egen tid tillsammans med andra. 

  Förutom att Vedic Art ger verktyg för var och ens kreativa resa förmedlas här kärnan och det mest centrala i både Mindfulness, Medveten Närvaro och stort stöd för Self-Compassion, möjlighet till självrespekt och egenomsorg. Som så många av oss behöver öva lite grann på. OBS! Vedic Art är inte religiöst. 

Kursintyg

Kursintyg utfärdas.

Kostnader

 • ENDAST DELTAGARPLATS PÅ KURSEN  5 DAGAR 4 000:-
 • DELTAGARPLATS + BOENDE I ENKELRUM 7 NÄTTER 5500:- 
 • DELTAGARPLATS FÖR 2 PERSONER + DELAT 2-BÄDDSRUM 10000:- FÖR BÅDA

         ENKEL STANDARD MED SJÄLVHUSHÅLL I DELAT KÖK

           OBS! BOKNING SKER PÅ VÅR EGEN HEMSIDA    "kursplats.nu"

Kursledare

Lärare OCH ARRANGÖR

Med ett långt liv i kreativitet av olika slag.
Senaste fem åren med konst- och måbra-
verksamhet på Gran Canaria
Innan dess
Drama/Medie/IT-pedagog
Teaterarbetare, Analys, Teori, Regi, Teknik
Kulturprojektör/pedagog
Gallerist/programproducent
Biblioteksbyggare och litt.pedagog
Samtals-Coach
Handledare Sorgbearbetning
Klang-behandling

Nu under utbildning:
Terapeut ACT
Antroposofisk konstterapeut

och javisst ja...
Vedic Art lärare: Grund och Fortsättning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VEDIC ART målarveckor i Stockholms skärgård sommar 2021.

Kursplats Nu

Galleri Taktil – Konst i Form med start 2005, var ett galleri och forum för kreativitet i alla dess former. Galleriet som var beläget i Gamla Stan i Stockholm var också landets första och enda galleri som också gav plats för konst, litteratur och färgmaterial för synskadade.

Under åren 2014 - 2020 har företaget bedrivit kursverksamhet på Gran Canaria och därav haft arbetsnamnet Kursplats Gran Canaria. Kursplatsen med säte i Puerto de Mogán har bjudit på en uppskattad mix av kreativa kurser, vandring, coachning, sorgbearbetning och MåBra-veckor....


Läs mer och visa alla kurser med Kursplats Nu

Kontaktuppgifter till Kursplats Nu

Kursplats Nu

Kornhamnstorg 47
11127 Stockholm

Tel: 0708-961843 Lämna meddelande/sms:a
www.kursplats.nu

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera VEDIC ART målarveckor i Stockholms skärgård sommar 2021!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om VEDIC ART målarveckor i Stockholms skärgård sommar 2021, fyll i följande uppgifter: