Gitarr och Jazzgitarr - Individuell undervisning - Göteborg och Mölndal

Kulturstationen
Kursinformation
Göteborg, Mölndal
Fyra lektioner per månad, terminen löper på tills du säger upp lektionerna
1 210 - 2 500 SEK Momsfri
Kommande starter
Göteborg
Löpande starter  
1 810 SEK
Löpande starter  
1 210 SEK
Löpande starter  
2 500 SEK
Mölndal
Löpande starter  
1 210 SEK
Löpande starter  
1 810 SEK

Kursbeskrivning

Gitarr - Individuell undervisning

KURSINFORMATION

Kursen är för både nybörjare och den som redan kan spela en del, samt fungerar lika bra både för akustisk gitarr och elgitarr. Du får bland annat lära dig att spela låtar genom ackompanjemang och melodispel samt notläsning, improvisation, harmonilära och en hel del annat!

 

Plats: 

Kulturstationen på Karl Johansgatan 146 Veckodag: Måndag, Torsdag

Musikberget på Flöjelbergsgatan 14 Veckodag: Onsdag

Priser: Som elev får du en faktura i månaden, för fyra lektioner. "Terminen" avslutas inte utan rullar på tills att du säger upp den (den 15:e månaden innan du vill sluta)

Kurs A. 4 lektioner à 30 minuter - 1210 kr
Kurs B. 4 lektioner à 45 minuter - 1810 kr


Specificera kursalternativ A eller B (d.v.s. 30 eller 45 min) när du gör din anmälan. Ange gärna vilken genre som intresserar dig. Hjärtligt välkommen!

Löpande anmälningar under höst/vår

******************************************************

Jazzgitarr - Individuell undervisning

Kursen Jazzgitarr riktar sig till dig som har spelat gitarr ett tag (ett par år) och vill utveckla dina färdigheter inom jazz. De områden du kommer beröra inom jazzen är exempelvis repertoarkännedom, improvisation och harmonilära. 

Plats
Kulturstationen - Karl Johansgatan 146, Majorna.

Dag/Tid: Torsdagar Klockslag enl. ö.k

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kostnader

Priser: Som elev får du en faktura i månaden, för fyra lektioner. Lektioner ges löpande och avslutas inte förrän du säger upp ditt avtal via epost. 

Kurs A. 4 lektioner à 30 minuter - 1210 kr

Kurs B. 4 lektioner à 45 minuter - 1810 kr

Specificera kursalternativ A eller B i anmälan. Skriv gärna något om genre du vill spela.

Kursledare

Henrik Von Harten
Musiker och musiklärare med många års erfarenhet av undervisning i grundskola, gymnasium, kommunal musikskola, studieförbund och folkhögskola. (Utbildning: på Rockmusiklinjen i Malung samt olika FHS.) Henrik arbetar i olika genrer, från blues och country till rock och metal. 

Jon Eriksson
Jon Eriksson har en kandidatexamen i improvisation (jazzmusiker) från högskolan för Scen och Musik i Göteborg och är sedan några år tillbaka aktiv som frilansande musiker i Göteborg. Han har även studerat pedagogik på musikhögskolan och har vid sidan av sina studier vikarierat som musiklärare. Han har en bred kunskap inom musik och spelar allt från jazz till rock och pop.

Tobias Grim håller i kursen "Jazzgitarr" och han är utbildad gitarrist vid Skurups folkhögskola samt Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Han har släppt den kritikerrosade skivan "Brazil Lines" i eget namn på Imogena records och spelat på flera jazzklubbar och festivaler i Skandinavien, exempelvis Stockholm Jazzfestival och Köpenhamn Jazzfestival. Kursen tar upp viktiga moment inom jazzgitarrspel som improvisation, chordmelody, standard repertoar, olika stilar inom traditionell och modern jazz. Eleven har stor möjlighet att påverka undervisningens innehåll.

Jerry Johansson
Jerry Johansson började sin musikaliska resa i Varberg för ett antal år sedan, då som gitarrist och låtskrivare i diverse rock- och jazzensembler. Efter att ha upptäckt sitaren via en George Harrison-komposition på ett Beatles-album och då och där fått en omvälvande upplevelse av detta instrument, insåg Jerry att det var hög tid att förkovra sig i den indiska klassiska ragans och sitarens värld. Sitarmästaren Roop Verma, i sin tur elev till Ravi Shankar, uppenbarar sig och tar Jerry under sina vingar. Jerry övar skalor och spelar och spelar och närmar sig den klassiska indiska ragans innersta väsen. Jerry har även komponerat ett flertal verk för sin jazzkvartett samt gruppen Jerry Johansson Red med flera skivor utgivna av Kning Disk och OUTERDISK.

Intresseanmälan

Intresserad av Gitarr och Jazzgitarr - Individuell undervisning - Göteborg och Mölndal och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Anonym

Fantastisk lärare med en oerhörd förmåga att uppfatta vad som är rätt nivå i undervisningen och möte eleverna med anpassat material och metoder. Mycket bra!

Martine

Vi är väldigt nöjda med Jacobs gitarrundervisning. Han är mycket duktig och våran son har lärt sig mycket!

Kulturstationen

Kulturstationen_toppic

VÄLKOMMEN TILL KULTURSTATIONEN! Kulturstationen är en del av Musikutveckling i Göteborg AB. Musikutveckling vänder sig till barn, ungdomar och vuxna i syfte att utveckla och inspirera. Vi är ett expanderande företag, som driver tre musikhus i Göteborg: Kulturstationen • Karl Johansgatan...


Läs mer och visa alla kurser med Kulturstationen

Kontaktuppgifter till Kulturstationen

Kulturstationen

Karl Johansgatan 146
414 51 Göteborg


Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 64 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Gitarr och Jazzgitarr - Individuell undervisning - Göteborg och Mölndal, fyll i följande uppgifter: