Visa kurser.se som: Mobil

Delta i vår påsktävling och tävla om en distanskurs inom matlagning! 🐣🌷

Teater - Meisner - Intensiv Sommarkurs

Kulturama
Kursinformation
Stockholm
15 timmar
2021-06-28 14:00
2 100 SEK

Kursbeskrivning

Intensivkurs för dig som vill pröva om Meisnerteknik kan hjälpa dig att vara mer äkta på scen. Meisnerteknik bygger på Sanford Meisners metod att hitta äkthet och närvaro i scenisk gestaltning. Genom att öva upp förmågan att agera spontant och omedelbart skapas föutsättningar för autenticitet.

Innehåll och upplägg

Meisnertekniken utvecklades för skådespelare som vill hitta äkthet och närvaro i sin sceniska gestaltning. Tekniken grundades av Sanford Meisner (1905-1997) och växte fram som en av flera tolkningar av Stanislavskijs arbetssätt. I kursen arbetar vi med övningar som bland annat hjälper skådespelaren att kunna lita till och våga följa sina impulser, och kunna reagera instinktivt i situationen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper av meisnerteknik krävs, men du bör ha erfarenhet av teater eller skådespeleri på något sätt då arbetet under kursen är djupgående

Kursledare

Michael är utbildad vid The Neighborhood Playhouse School of the Theatre i New York, Prague Film School samt Calle Flygare Teaterskola här i Stockholm. Han har också läst Teatervetenskap och Drama på Stockholms universitet. Michael är skådespelare och mångsysslare och har undervisat flitigt sedan 2010. Mer om Michael på www.michaelhamory.se

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.  

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Filmskådespelarteknik,Dramaturgi, Regi med flera. Vi har även kurser i sång och tal som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Är du intresserad av att studera teater på en högre nivå har Kulturama en teaterutbildning på heltid eller deltid för vuxna.  

Bra att veta

Det här är en intensivkurs där du går måndag till och med fredag. En omvälvande kickstart för dig som vill upptcäka möjligheterna som Meisnertekniken ger.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teater - Meisner - Intensiv Sommarkurs.

Kulturama

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...


Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Kontaktuppgifter till Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teater - Meisner - Intensiv Sommarkurs!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Teater - Meisner - Intensiv Sommarkurs, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser