Visa kurser.se som: Mobil

Sång - Folksång Sommarkurs

Kulturama
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2021-06-21 10:00
1 900 SEK

Kursbeskrivning

Är du sugen på att sjunga folklig musik från olika delar av världen - med lite extra fokus på svensk folkmusik? Vill du sjunga för att ha roligt, i mindre grupp, och samtidigt utveckla repertoar och teknik? Då är denna kurs något för dig!

Innehåll och mål

Vi sjunger sånger på gehör med sångglädjen som främsta fokus. Du får möjlighet att utveckla röst, sångteknik och uttryck samtidigt som du lär dig mer om andra kulturers musik. Uppvärmning och kroppsmedvetenhet är stående inslag.

Kursen baseras på sång och stämsång utifrån ett gehörsbaserat lärande. Vi har gemensam uppvärmning och jobbar med röstutveckling och sångteknik relaterad till den aktuella repertoaren. Du lär dig känna igen och förstå folkmusikaliska stildrag och tradition och vi jobbar bland annat med rytmer och (udda) taktarter.

Vi träffas varje dag, måndag-torsdag under en intensiv sommarvecka. Lektionstiden är 10.00-11-30 och 12.30-14.00, med en lunchpaus kl 11.30-12.30

Förkunskaper

Viss sångerfarenhet. Du har t ex sjungit i band eller kör, eller gått en sångkurs på grundläggande nivå. 

Kursledare

Marika Wittmar är artist, sångerska, låtskrivare och sångcoach. Hon har en konstnärlig kandidat i folk/världsmusik från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg med sång som huvudinstrument, samt utbildning i sångmetodik. Med tio års erfarenhet som sångerska och musiker i olika band och projekt med folk/världsmusikprofil samt som workshopledare och sånglärare har hon skaffat sig ett brett kunnande inom sitt fält. Marika drivs av en stor passion för att lära ut och dela med sig av sina erfarenheter. Sångens helande förmåga och kopplingen mellan röst och kropp är något som genomsyrar hennes undervisning. Hon jobbar för närvarande som frilansmusiker och sångcoach, och har nyligen släppt sin debutskiva i eget namn. 

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial 

Du lär dig baserat på gehörsinlärning, inga noter eller textblad används, det är lyssna —> härma som gäller.

Ta gärna med något att anteckna på och inspelningsmöjlighet, t ex. mobiltelefon.

Utvecklingsmöjligheter

Folksång kan kombineras med sång i alla möjliga sammanhang. På Kulturama hittar du kurser i allt från Kulning till R&B, Musikal eller Opera.   

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sång - Folksång Sommarkurs.

Kulturama

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...


Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Kontaktuppgifter till Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sång - Folksång Sommarkurs!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sång - Folksång Sommarkurs, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser