Orientalisk dans/Magdans Nybörjare

Kulturama, i Hammarby Sjöstad
Längd
24 timmar
Pris
2 700 SEK
Längd
24 timmar
Pris
2 700 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Orientalisk dans innehåller allt från folklore till den moderna cabaretstilen magdans. Man använder sig av mjuka sensuella rörelser men också av rytmiska hårda höftrörelser, ibland med slöja, käpp eller fingercymbaler.

Orientalisk dans dansas framförallt i Egypten, Libanon och Turkiet men också i länderna runt omkring. Dansen innehåller allt från folklore till den moderna cabaretstilen magdans. Man använder sig av mjuka sensuella rörelser men också av rytmiska hårda höftrörelser, ibland med slöja, käpp eller fingercymbaler. 

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Klassen börjar med uppvärmning som bla innehåller styrkeövningar, isolationsövningar och rörlighetsövningar. Fortsätter med att hitta olika höftrörelser,cirklar i bröstkorg och handleder,steg och skak av olika slag. 

Vi sätter på ett lättsamt sätt ihop rörelserna till olika kombinationer. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns jazzkurser upp till avancerad nivå. Vi har även mixade klasser där inslag från modern och nutida dans kommer in. Jazzen är nära släkt både med streetdans och stepp. Fortsätter du i den riktningen kommer du ha glädje av jazzträningen. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Latin Fitness.

Kursledare

Bia Bergström

Har undervisat mer än 10 år. Främst på olika dansskolor i Stockholm men även ute i landet. Och i Finland. Bia har tidigare arbetat som dansare i gruppen Astarte men framförallt som solodansös. 

Bra att veta

Uppehåll för lov v 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Orientalisk dans/Magdans Nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights