Visa kurser.se som: Mobil

Ljud och inspelningsteknik Fortsättning minigrupp vuxna mån 19.45

Kulturama
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2021-10-18 19:45
3 100 SEK

Kursbeskrivning

Skapa musik - Välkommen till en av våra kreativa kurser i musikproduktion

Innehåll

"We fix it in the mix"

Ett myller av kanaler med inspelade ljud!  Sång och instrument, allt ska hitta sin plats i ljudbilden och mixas ner på två kanaler, vänster och höger kanal.

Lyssningsmiljö, vi går igenom olika lyssningsalternativ. Kan man mixa i hörlurar? Hur lyssnar slutkonsumenten? I bilen? Hörlurar? Fest?

STEM-filer, ett sätt att samarbeta med andra oavsett plattform. Vi går igenom vad STEM är för något och hur man använder det i praktiken.

Mixautomation. Med ett modernt inspelningsprogram-DAW, så har man möjlighet att programmera styrningen av volym, panorering mm.

Kreativ mixning. En genomgång hur man använder mixningen som ett kreativt verktyg för att lyfta produktionen ytterligare ett snäpp.

Sångljudet. En grundläggande genomgång hur man maximerar sångljudet och vidare.

Autotune. Fusk eller en nödvändighet?

Hur får man ett bra tryck i bas och trummor? Vi går igenom hur man använder grupper/bussar.

Stereo och panorerad mono. Placera instrumenten/ljuden rätt i ljudbilden.

Effekter! EQ, kompressor, noicegate, reverb, delay, phaser, chorus, flanger, echo, de-esser. hela verktygslådan med effekter gås igenom. En genomgång hur de påverkar ljudet och hur man använder de bäst.

Presets. De flesta DAW har färdiga presets med färdiga inställningar, vi går igenom dem och hur man kan använda sig av dem på bästa sätt.

Överföring av mixen! När mixen sitter så ska den överföras till två kanaler, vi går igenom olika sätt att göra det på. Externt och internt inspelningmedium.

Mastering. Det man inte fixar i mixen fixar man i masteringen kan man skämtsamt säga. Vi går igenom vad man gör i masteringen och varför man behöver göra en mastering.

Förkunskaper

Genomgått en nybörjarkurs eller grundläggande kunskaper i ljudteknik, inspelningsteknik samt kunskap i ett inspelningsprogram-DAW.

Kursupplägg

Kursen bedrivs som minigrupp varje vecka med uppehåll för lov
Max 3 deltagare.

Anmälan

Sista anmälningsdag två veckor innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.
Återanmälda elever har företräde.

Kursledare

Mattias Viklund
Läs mer om kursledaren HÄR

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ljud och inspelningsteknik Fortsättning minigrupp vuxna mån 19.45.

Kulturama

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...


Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Kontaktuppgifter till Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ljud och inspelningsteknik Fortsättning minigrupp vuxna mån 19.45!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Ljud och inspelningsteknik Fortsättning minigrupp vuxna mån 19.45, fyll i följande uppgifter: