Kreativt skrivande - Grundkurs

Kulturama, i Stockholm
Längd
18 timmar
Pris
2 650 SEK
Längd
18 timmar
Pris
2 650 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Älskar du att skriva och att få skapa med ord men känner att du vill lära dig mer? Då är detta fortsättningskursen för dig!

Innehåll och Mål

Vi övar på kreativa skrivövningar som utvecklar ditt språk och frigör fantasin, samtidigt som du utforskar olika stilmedel - alltifrån rytm och bildspråk till perspektiv och dramaturgi.  Det är upp till dig hur du vill använda dem: i noveller, blogginlägg, dikter, kåserier eller manus. 

Upplägg

På denna kurs varvar vi praktik och teori, diskuterar den kreativa processen, bollar texter, idéer och utvecklingsmöjligheter. Kursen går varannan vecka.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som älskar att skriva och läsa och vill utveckla ditt skrivande. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Helga Härle har haft skrivarkurser sedan slutet av 80-talet. Hon har undervisat i skrivpedagogik på högskolan, har erfarenhet av redaktionellt arbete och lektörsuppdrag, litterär översättning, frilansuppdrag som kulturskribent med mera. Helga är internationellt erkänd haikupoet. Hon var i flera år styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum. Läs mer om Helga och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriv - fortsättning, Skrivprocessen och Skriva poesi.  

Bra att veta 

Kursen går vecka 39, 41, 43, 45, 47 och 49. Ta med något att skriva på;  laptop eller penna och papper eller både och.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kreativt skrivande - Grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights