Visa kurser.se som: Mobil

Jazz Simonson/Dunham fortsättning 25+

Kulturama
Kursinformation
Stockholm
24 timmar
2022-02-09 17:30
2 640 SEK

Kursbeskrivning

Simonsontekniken är en lugn metodiskt form av jazzdans där du som elev får tid att känna in kroppen och utgå ifrån dina egna förutsättningar. Dunham är en blandning mellan jazz och modernt.

Upplev dansens glädje, välkommen till en av alla Kulturamas danskurser i Stockholm.

Jazzdansen har utvecklats ur främst afro-amerikansk kultur och ligger till grund för koreografi i shower, musikaler och videos. I jazz som modern träningsform arbetar man musikaliskt, kraftfullt och utåtriktat till många typer av rytmisk musik. Dansformen utvecklas ständigt och dagens pedagoger arbetar i sin egen stil med inspiration från traditioner och trender.

Förkunskapskrav

Du skall ha dansat jazz i minst 4 terminer varav Simonsonjazz minst ett år.

Kursinnehåll

Simonsontekniken är utvecklad av master Lynn Simonson. Det är lugn metodiskt form av jazzdans där du som elev får tid att känna in kroppen och utgå ifrån dina egna förutsättningar. Simonsontekniken är inspirerad av Yoga och Alexanderteknik.
En simonsonklass består av grundlig uppvärmning med teknikövningar och avslutas med en kombination i olika stilar så som lyrisk jazz, blues, latinoinspirerat och du får utrymme att utrycka den du är i dansen.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns jazzkurser upp till avancerad nivå. Vi har även mixade klasser där inslag från modern och nutida dans kommer in. Jazzen är nära släkt både med streetdans och stepp. Fortsätter du i den riktningen kommer du ha glädje av jazzträningen. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Latin Fitness.

Bra att veta

Uppehåll för lov v 9 och v 15.

Kursledare

Maggie Broman

Kurs- och utbildningslärare. Utbildad vid Danshögskolan i Stockholm. Därefter vidareutbildad i N.Y hos Lynn Simonson m fl. Har lång erfarenhet som pedagog både i Sverige och utomlands. Hennes jazzteknik är baserad på Simonson, Dunham, Luigi och moderna influenser. Undervisar även på Dans- och Cirkushögskolan i Sthlm. Har varit verksam som dansare i mer än 10 år.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen. Detaljerad information kommer i ett speciellt utskick i samband med din kallelse när du anmält dig till kursen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jazz Simonson/Dunham fortsättning 25+.

Kulturama

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...


Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Kontaktuppgifter till Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jazz Simonson/Dunham fortsättning 25+!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Jazz Simonson/Dunham fortsättning 25+, fyll i följande uppgifter: