Visa kurser.se som: Mobil

Flamenco - Fortsättning/Fortsättning plus

Kulturama
Kursinformation
Stockholm
22 timmar
2022-02-07 17:10
2 300 SEK

Kursbeskrivning

Flamenco dansas med inlevelse, innerlighet och själfullhet och innehåller fotteknik, arm- och handrörelser samt handklapp och är väldigt rytmisk och uttrycksfull!

Flamenco är en spansk konstform med sång, musik och dans, som har sina rötter i Andalusien. Det gäller en dansstil med traditionell struktur som ständigt utvecklas med samtida influenser. Flamencodansen innehåller fotteknik, arm- och handrörelser samt handklappar  och kroppslagverk. Den är eldig, rytmisk och uttrycksfull. 
 

Förkunskapskrav

3-4 terminers förkunskaper krävs

Kursinnehåll

Kursen består av uppvärmning och koreografi. Vi kommer att jobba med flamencostilen “Guajiras” som går i tolvtakt och bygga upp en traditionell flamencodans till inspelad musik.  Rekommenderas att ta med sig flamencoskor (eller skor med klack), kjol och solfjäder.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama kan vi erjbuda kurser som Show-Jazz, Modern Dans, Streetdance, Balett med mera. Artistskolan är en av våra populäraste kurser.

Kursledare

Souzana Volioti

Souzana Volioti föddes i Veria, Grekland. Som 4-åring började hon med rytmisk gymnastik. Hon fortsatte med folk och nutida dans medverkande i föreställningar och dansfestivaler. 2008 då kommer hon i kontakt med flamenco och börjar studera på Flamenco Center (Stockholm) med Gabriela Gutarra som lärare. Inom kort börjar hon att uppträda. Kärleken till flamenco slutligen förde henne till Sevilla, Spanien 2014 där hon bodde och studerade vid dansakademin Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco. Under sin utbildning har hon dansat för kända danslärare såsom Milagros Menjibar, Javier Barón, Carmen Ledesma, Yolanda Heredia, El Torombo, Juan de los Reyes, Úrsula López, Luisa Palicio, Leonor Leal, Patricia Guerrero, El Choro, m.m. Förutom i Sverige där hon bor idag är hon konstnärligt verksam med uppträdande och kurser även i Finland, Grekland och Spanien. Förutom sin dansutbildning har Souzana även musiklärarexam i klassisk gitarr och magisterexamen i datavetenskap."

Bra att veta

Uppehåll för lov v 9, 15 och 16.

 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen. Detaljerad information kommer i ett speciellt utskick i samband med din kallelse när du anmält dig till kursen.

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Flamenco - Fortsättning/Fortsättning plus.

Kulturama

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...


Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Kontaktuppgifter till Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Flamenco - Fortsättning/Fortsättning plus!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Flamenco - Fortsättning/Fortsättning plus, fyll i följande uppgifter: